Τα βραβεία Athenagoras απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τα βραβεία «Αθηναγόρας» (Athenagoras award) για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απένειμε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, σε τρεις επιστήμονες, πρωτοπόρους στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό: τον Δόκτορα Albert Bourla, DVM, Ph.D., Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, τον Δόκτορα Ugur Sahin, M.D., Συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της BioNTech και τον Δρ. George D. Yancopoulos, MD, Ph.D., Ιδρυτή, Επιστήμονα, Πρόεδρο και Επικεφαλής Επιστημονικό Υπεύθυνο της Regeneron.

Απευθυνόμενος σε όλους τους παρευρισκόμενους, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στην προσφώνησή του είπε τα εξής:

«Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που μπορέσαμε να είμαστε παρόντες σε αυτή την υπέροχη περίσταση, που ονομάστηκε από τον δίκαιο και αείμνηστο προκάτοχό μας στον Οικουμενικό Θρόνο, Πατριάρχη Αθηναγόρα. Εκείνο το βράδυ, τονίσαμε τη σημασία του έργου του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, και πρέπει να το κάνουμε ξανά τώρα. Οι Άρχοντες υπήρξαν ένας αληθινός και σταθερός πυλώνας υποστήριξης για τη Μητέρα Εκκλησία με τρόπους που συχνά δεν είναι αμέσως εμφανείς στον περιστασιακό παρατηρητή. Προσφέρουν πολύ αναγκαία συνηγορία και πόρους, ώστε οι πνευματικές πρωτοβουλίες της Μητέρας Εκκλησίας να μπορούν να ασκούνται αποτελεσματικά και χωρίς περιορισμούς.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....