Τανζανία: Με τους μικρούς μαθητές στη Μκόγκα

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης βρεθήκαμε στο χωριό Μκόγκα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ιρίγκα, σε μια καταπράσινη από τις πρόσφατες βροχές περιοχή.

Εκεί μας περίμενε μια όμορφη έκπληξη. Ο Ναός της Αγίας Ειρήνης γέμισε με πιστούς και μαθητές από το παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο. Η απλότητα των παιδιών και οι χαρούμενες φωνές τους στόλισαν την πανήγυρη του ναού. Με ησυχία, τάξη και ευλάβεια δάσκαλοι και μαθητές συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και στη λιτανεία που πραγματοποιήθηκε.

Αργότερα στο προαύλιο του Ναού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να παίξουν με τον πνευματικό τους πατέρα, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής κ. Αγαθόνικο. Η αυλή του ναού, προέκταση του αυλόγυρου του σχολείου, γέμισε με παιδικές φωνές, όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες τραγούδησαν τον ύμνο του σχολείου τους και διαφορά τραγούδια προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου.

Στο γεύμα που ακολούθησε, συμμετείχαν όλοι, αφού με τη χάρη του Θεού και τη βοήθεια εκατοντάδων ανθρώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό συνεχίζουμε να παρέχουμε τα καθιερωμένα συσσίτια μετά από κάθε Θεία Λειτουργία. Εκεί δεν υπάρχουν θρησκευτικές διάφορες. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να γευθούν την υλική τροφή και την αγάπη, που απλόχερα προσφέρει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή με τη βοήθεια όλων των μελών και των δωρητών του Συλλόγου μας.

Το σημερινό γεύμα ήταν προσφορά των αδελφών μας:

· Αϊναλή Δημητρίου υπέρ αναπαύσεως Παρθένας, Αλίκης και Παναγιώτου.

· Σταμπουλή Σοφίας υπέρ αναπαύσεως της μητρός της Ελευθερίας και των δούλων του Θεού Χαραλάμπους και Σάββα.

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....