Τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Δουσίκου στην Ιερά Μονή Κορμπόβου

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης τελέστηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιγνατίου Πούτου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου, ο οποίος μετέστη προς Κύριον την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος και προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την οποία συνιερούργησαν αδελφοί της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου και πολλοί ιερείς των γύρω περιοχών με την παρουσία πλήθους πιστών, που έφτασαν στην Ιερά Μονή για να συμπροσευχηθούν για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Καθηγουμένου, ενώ στο Ιερό Βήμα συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χρυσόστομος.

Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ’ όλες τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και αρκετές άλλων Μητροπόλεων και εκ του Αγίου Όρους.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν οι αδελφές της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου, οι οποίες απέδωσαν μελίρρυτα τους ιερούς ύμνους.

Με λόγια συγκινητικά για τον μακαριστό Ιερομόναχο μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο πνευματικό του έργο.

Ο π. Ιγνάτιος υπήρξε ένας πολύ διδακτικός άνθρωπος και ένα αληθινό ξεχωριστό πρότυπο εναρέτου μοναχικής ζωής και πολιτείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Αυλώνος κ. Χριστοδούλου και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Να έχουμε την ευχή του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....