Τελέστηκε μνημόσυνο για τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρο 7ο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου – Κέιπ Τάουν Νότια Αφρική

Τελέστηκε μνημόσυνο για τον μακαριστό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρο 7ο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου – Κέιπ Τάουν Νότια Αφρική. Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022:
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καλής Ελπίδας Μητροπολίτης Ακρωτηρίου Σέργιος Κυκκώτης τέλεσε στο Μνημόσυνο.
Ο Μακαριστός Πέτρος 7ος (Παπαπέτρου) (3 Σεπτεμβρίου 1949 – 11 Σεπτεμβρίου 2004) ήταν Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής από το 1997 έως το 2004.
Ο Πέτρος γεννήθηκε ως Πέτρος Παπαπέτρου στο Σιχάρι Κερύνειας, σε αυτό που σήμερα είναι η αυτοανακηρυχθείσα και διεθνώς μη αναγνωρισμένη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Ανέλαβε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στις 9 Μαρτίου 1997, μετά την εκλογή του από την Αλεξανδρινή Ιερά Σύνοδο την προηγούμενη 21η Φεβρουαρίου. Πριν από την εκλογή του, ο Πέτρος είχε υπηρετήσει ως διάκονος και ιερέας, και είχε καθαγιαστεί ως επίσκοπος το 1983. Είχε στενή σχέση με τον προκάτοχό του, Πάπα Παρθενίο Γ ́ της Αλεξάνδρειας και ανέλαβε τη θέση του τελευταίου μετά τον θάνατό του το 1996.
Η θητεία του σημαδεύτηκε από ανανεωμένες ιεραποστολικές προσπάθειες στην Κένυα, την Ουγκάντα, τη Μαδαγασκάρη, το Καμερούν και αλλού σε όλη την αφρικανική ήπειρο.
Απεβίωσε μαζί με άλλους 16 (συμπεριλαμβανομένων τριών άλλων επισκόπων της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας: ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος (Παπαδόπουλος) Καρχηδόπουλος, ο Μητροπολίτης Ειρηναίος (Ταλαμπέκος) Πηλουσίων και ο Επίσκοπος Νεκτάριος Μαδαγασκάρης) κατά το ελικόπτερο ελικόπτερο που τα μετέφερε συνετρίβη στο Αιγαίο Πέλαγος ενώ ήταν καθ’ οδόν προς το μοναστικό θύλακα του όρους Ο Άθως στην Ελλάδα. Η αιτία της συντριβής παραμένει άγνωστη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....