Τελετή Λήξεως των Ιερατικών Συνάξεων της Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως 2022-2023

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, η τελετή λήξεως των μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως κατά το κατηχητικό έτος 2022 – 2023.

Αρχικώς τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου μετά του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. π. Αθανασίου Παπαδάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ελευθερούπολης Πρωτ. π. Παναγιώτου Χαλάτου και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και των λοιπών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τρισάγιο στο τάφο του Πνευματικού πατρός και κτήτορος της Ιεράς Μονής Μακαριστού π. Φιλίππου και εν συνεχεία στους τάφους της αειμνήστου καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Λυδίας Μοναχής και της Μοναχής Μακρίνης. Μετά το καφέ που εδόθη στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη στο παρεκκλήσιο του Γενεθλίου της Παναγίας.

Κεντρικός ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αφού έκανε αρχικά αναφορά στο θέμα των φετινών συνάξεων ερμήνευσε με απλά λόγια και παραδείγματα “Το παράγγελμα προς τον Ιερέα περί της Θείας Χάριτος” του Μεγάλου Βασιλείου. Εν συνεχεία ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συνέδρων επί του θέματος καθώς και διαφόρων άλλων εκκλησιαστικών ζητημάτων.

Μετά το τέλος της Συνάξεως επίσκοπος και ιερείς μαζί με την Καθηγουμένη και τις Αδελφές της Μονής, γευμάτισαν στην τράπεζα της Ιεράς Μονής με πλούσια εδέσματα, προσφορά του Αντιδημάρχου Ελευθερών κ. Χρήστου Πριονίδη, που ετοίμασαν οι μοναχές.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....