Τελετή Λήξης για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ

Ολοκληρώθηκε  μέσω  μιας πολύ όμορφης και μεστής τελετής, η φοίτηση των σπουδαστών στα  Εργαστήρια Δεξιοτήτων Κέντρων Δια Βίου Μάθησης  του ΚΕΣΟ. Συμμετείχαν οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες, σπουδαστές και σπουδάστριες, ενώ είχαν εκθέσει τα έργα τους στο φιλόξενο χώρο των Εργαστηρίων.

Στην εκδήλωση,  προσήλθαν  οι φίλοι και τα μέλη των οικογενειών τους, για να θαυμάσουν τις δημιουργίες τους. Ακόμα παραβρέθηκαν οι κυρίες Μάρθα Σαμαρά αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας και Σοφία Κώνστα –Πέππα   τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την τελετή άνοιξε η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.  Στο καλωσόρισμα της  μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου  και Προέδρου μας κ.κ. Ιερωνύμου, που πάντα διαπνέεται από πνεύμα προόδου και δημιουργικότητας. Ακόμα μετέφερε τις ευχές του αναπληρωτή Προέδρου  του ΚΕΣΟ Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, που αποτελεί μια ήρεμη Δύναμη για τον φορέα.

Το Εργαστήρια Δεξιοτήτων Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, λειτουργούν από το 2016 έως σήμερα χωρίς αναστολές. Ακλούθησαν τις αλλαγές, που υπέστη όλη η κοινωνία  κατά την περίοδο της πανδημίας και  λειτούργησαν με κάποιες ιδιαιτερότητες, στα δυο χρόνια της απομόνωσης και των περιορισμών.

Είναι αληθές ότι κατά τα έτη 2019-20, καθώς και 2020-21  τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, για το περισσότερο διάστημα λειτούργησαν διαδικτυακά λόγο των περιορισμών της πανδημίας. Έτσι κάπως απότομα μπήκε στη καθημερινότητα μας και η διδασκαλία μέσω elerning, ως εργαλείο εκμάθησης.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων έτυχαν της αρωγής του Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ, που υλοποιείται μέσω του Δήμου Αθηναίων.

Διότι το ΤΕΒΑ δεν σημαίνει μόνο χορήγηση τροφίμων, αλλά σημαίνει ενδυνάμωση, αυτοπεποίθηση, εμπλουτισμό γνώσεων, αξιοπρέπεια, στόχους και οράματα, προσφορά δεύτερη ευκαιρίας σε ανθρώπους, που στερούνται γνώσεων, όπως απαιτούν σήμερα οι συνθήκες και η αγορά.  Και βοηθά συμπολίτες μας, που είναι άνεργοι και επιθυμούν να επιβιβαστούν  στο τραίνο της δημιουργικότητας.

Έτσι  για το 2021-2022  κάτω από την ομπρέλα του ΤΕΒΑ και του Δήμου Αθηναίων λειτούργησαν όλα τα τμήματα, που προϋπήρχαν στο ΚΕΣΟ όπως Ξένων Γλωσσών(Αγγλικά & Ρωσικά), Κοπτικής Ραπτικής Χρωματολογίας, ενδυματολογίας, Ιστορίας του Ενδύματος & της Μόδας, Κοσμετολογίας  Αισθητική – μανικιούρ – Πεντικιούρ & Ποδολογίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Κοσμήματος. Σε αυτά για πρώτη φορά, φέτος προστεθήκαν τμήματα  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Κομμωτικής και Ρομποτικής για τα παιδιά, που υλοποιήθηκε με τον πιστοποιημένο φορέα Ampersand Learning & Technology. Μικροί και μεγάλοι  διέπρεψαν. Όσοι από τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, θέλουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους,  μπορούν να διαλέξουν δυο φορείς πιστοποίησης τον ΕΟΠΠΕΠ ή την ACTA που είναι τεχνοβλαστός του ΑΠΘ

Όμως  το ΚΕΣΟ δεν είναι μόνο τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, αλλά προσφέρει Κοινωνική & Ψυχολογική Στήριξη, Νομικές συμβουλές & ενδυνάμωση, καθώς και στήριξη στα θύματα της Ενδοοικογενειακής Βίας. Επίσης έχει εγκαινιάσει την δικτύωση με άλλους φορείς και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών  για το καλό των ωφελούμενων, αλλά και των οικογενειών. Τώρα τελευταία προσφέρει και λογοθεραπείες για τα παιδιά από έμπειρο λογοθεραπευτή. Συνεχίζει την δραστηριότητα του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και την πρωτοπόρα δράση από κοινού με την Πανελληνιά Ένωση Οπτικών Οκτάμετρων(ΠΕΟΟ) στα Σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Οπού κατά τις επισκέψεις σε αυτά, προφέρονται γυαλιά οράσεως, σε όσους κρατούμενους- κρατούμενες τα έχουν ανάγκη και με αυτό τον τρόπο, ελαφρύνονται από τα βάρη οι οικογένειες των κρατουμένων.

Το ΚΕΣΟ διαθέτει εμπειρία στην σχεδόν άριστη υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων μέσα στο 2022 ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία ένα ERASMUS το INSPARE. Ούτε είναι η πρώτη φορά, που συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηναίων. Έχει ξανασυνεργαστεί  πολύ καλά στην  Α΄ φάση του ΤΕΒΑ κατά τα έτη 2018-2019.

Στόχος του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετά  την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, είναι η επέκταση των συνοδευτικών  μέτρων του ΤΕΒΑ και για το έτος 2022-2023

Στον επίλογο της τελετής, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ, συνεχάρη καθηγητές καθηγήτριες, μαθητές και μαθήτριες για τις επιδόσεις και τα έργα τους. Κάλεσε τους προσκεκλημένους να διαφημίσουν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, αν εντυπωσιάστηκαν και θύμισε ότι ήδη οι προέγραφες  έχουν ξεκινήσει.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους  και τους ευχήθηκε καλό Καλοκαίρι .

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....