Τεμάχιο ι. λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στο Wollongong της Αυστραλίας

Το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, ο οποίος τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Wollongong της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Οι πιστοί προσήλθαν στην εκκλησία με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, καθότι αυτός ήταν ο πρώτος εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νεκταρίου μετά από την αποκατάσταση της Ενορίας – Κοινότητάς τους στην εκκλησιαστική κανονικότητα.

Είχαν, επιπλέον, την ευλογία να προσκυνήσουν το τεμάχιο ιερού λειψάνου του Προστάτη Αγίου τους, το οποίο δώρισε στην Ενορία του Wollongong ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος.

Συγκεκριμένα, στη λειψανοθήκη που προσφέρθηκε στην Ενορία από τον Αρχιεπίσκοπο, εκτός από το τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, φυλάσσονται ένα κομμάτι ξύλου από το φέρετρό Του, δύο κομμάτια από τα άμφιά Του και ένα κομμάτι από τη φανέλα Του, με την οποία έγινε το πρώτο θαύμα Του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

«Να έρχεστε να προσκυνάτε με μεγάλη ευλάβεια και να ζητάτε από τον Άγιο Νεκτάριο ό,τι θέλετε», παρότρυνε ο Σεβασμιώτατος το εκκλησίασμα και ευχήθηκε ο Άγιος να ευλογεί τους ευσεβείς πιστούς και να σκέπει τις οικογένειές τους, καθώς επίσης να βοηθά την Ενορία του Wollongong να προχωρεί από τη μια δόξα στην άλλη.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου αφιερώθηκε στην περιγραφή του βίου του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και των θαυμάτων Του. Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε ευσύνοπτα όλα τα σημαντικά γεγονότα τα οποία βίωσε από τη γέννησή Του στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης μέχρι και την κοίμησή του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο της Αθήνας, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη μεγάλη πνευματική μάχη που κλήθηκε να δώσει ο Άγιος, απέναντι στον φθόνο και τη συκοφαντία που δέχθηκε τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και στην Ελλάδα.

«Φθόνος και συκοφαντία πάνε μαζί», σημείωσε συμπερασματικά ο Αρχιεπίσκοπος και επισήμανε: «Όταν κάποιος φθονεί ένα πρόσωπο, τα βλέπει όλα στραβά και αρχίζει να κατηγορεί, να κατακρίνει και να διαβάλει». «Αυτό λοιπόν το φοβερό, δαιμόνιο ζευγάρι του φθόνου και της συκοφαντίας αντιμετώπισε ο Άγιος Νεκτάριος», προσέθεσε, ενώ συμπλήρωσε με νόημα ότι από εκείνους που τον κατηγόρησαν και τον έδιωξαν από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, εποφθαλμιώντας οι ίδιοι το αξίωμα του Πατριάρχη, τελικώς κανείς τους δεν αξιώθηκε να επιτύχει τον σκοπό του.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....