Τέσσερα χρόνια από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

«Από την ψηφοφορία των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό, κατόπιν προβολής τριών υποψηφίων, εξελέγη παμψηφεί ο μέχρι σήμερα Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος». Αυτές είναι οι πρώτες αράδες μιας καινούργιας σελίδας που ξεκίνησε να γράφεται πριν από ακριβώς τέσσερα έτη στην ιστορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ήταν στις 9 Μαΐου του 2019, τότε που η Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, εμπιστεύτηκε τη διαποίμανση του ελληνορθοδόξου ποιμνίου της πέμπτης ηπείρου σε έναν νέο σε ηλικία μα πολύπειρο ήδη Ιεράρχη, διακριθέντα για τα πλούσια προσόντα και χαρίσματά του, για την πλατειά του μόρφωση και συνάμα για τη μαρτυρία αφοσίωσής του στις αρχές και τις αξίες της Ορθοδόξου πίστεως. Τότε που «ο Θεός μάς φώτισε και στείλαμε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο» στην Αυστραλία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε προσφάτως ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την πρόταση του οποίου είχε υπερψηφίσει ομοφώνως η Αγία και Ιερά Σύνοδος.

Την ευλογημένη εκείνη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος έστρεψε τα βήματα, αλλά και την πυξίδα της καρδιά του προς τη μακρινή Αυστραλία, αποδεχόμενος να αναλώσει τον εαυτό του στη διακονία του λαού του Θεού, στη μεγάλη αυτή εκκλησιαστική επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

«Δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στον Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω». Αυτά ήταν κάποια από τα πρώτα λόγια του Σεβασμιωτάτου μετά από την ενθρόνισή του, λίγες εβδομάδες αργότερα, στο Σύδνεϋ. Έκτοτε, πορεύεται κρατώντας τη συγκεκριμένη υπόσχεση ως ιερό φυλαχτό! «Οργώνοντας» την αχανή Αυστραλία για να ευρίσκεται τακτικά κοντά στα πνευματικά του τέκνα, πραγματοποιώντας τομές που προοιωνίζουν ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική Εκκλησία και αναλωνόμενος νυχθημερόν, με γνήσια πατρική αγωνία, για την κάλυψη των αναγκών και την εν Χριστώ πνευματική πρόοδο του ποιμνίου του.

Με τη βοήθεια του Θεού, η σελίδα που άρχισε να γράφεται την 9η Μαΐου 2019 θα είναι πράγματι λαμπρή για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και για τον Ελληνισμό εν συνόλω της πέμπτης ηπείρου.

Είθε ο Κύριος να χαρίζει υγεία και δύναμη στον Ποιμενάρχη μας, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί με τον ίδιο ένθεο ζήλο το έργο που του εμπιστεύτηκε η Μητέρα Εκκλησία πριν από τέσσερα χρόνια!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....