Θεία Λειτουργία Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου 2023

Ουρές σχημάτισαν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο ναό της Δυτικής Αττικής.

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ωρεών Φιλοθέου  τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία με ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Στην ομιλία του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου μίλησε για την αγάπη που έχουν όλοι οι άγιοι και την προσφέρουν χωρίς περιορισμό σε όλους.

«Οι Άγιοι Ανάργυροι θεράπευαν τους ασθενείς όχι μόνο από την σωματική υγεία » τόνισε αναφερόμενος σε αυτούς που ακολουθούν τον δρόμο των Αγίων και γέμισαν ασφυκτικά τον ναό.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην αγάπη του θεού για τον συνάνθρωπο μας λέγοντας «Ο θεός είναι εκείνος που είναι η αγάπη» και πρόσθεσε πως «Η αγάπη για την εκκλησία είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος ζωής».

«Αν δεν μπορείς ν αγαπήσεις τον συνάνθρωπο σου δεν μπορείς ν αγαπήσεις τον θεό» είπε συγκεκριμένα, ενώ υπογράμμισε πως

«Ο άνθρωπος παραιτείται από το εγώ και ζει για το εμείς αυτό είναι η αληθινή πίστη».

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τσίρμπας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Στο τέλος αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για την φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την χάρη των Αγίων Αναργύρων στις οικογένειες τους.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....