Θεία λειτουργία στον εορτάζοντα ιστορικό Ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Μπειρα-Μοζαμβίκης

Η ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος είχε αρχίσει,από το 1896 , είναι ο παλαιότερος ορθόδοξος ναός της νοτιότερης Αφρικής. Ο ιστορικός Ναός είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τον κυκλώνα του περασμένου Μαρτίου που χτύπησε την περιοχή.
Είχε ανακαινιστεί την περίοδο 2002-2003 επί ποιμαντορίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, τότε Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε, και με χρηματοδότηση της Βουλής των Ελλήνων, ενώ όλες οι ζημιές από τον πρόσφατο κυκλώνα αποκαταστάθηκαν εξ ολοκλήρου με τη συμβολή της Αρχόντισσας των Εκκλησιών του Πατριαρχείου κ. Μαρίνας Τσιχλάκη.
Για κάποια χρόνια ο ναός, τον οποίο διεκδικούσαν και οι καθολικοί, είχε εγκαταλειφθεί, μέχρι που ο τότε Επίσκοπος Μοζαμβίκης και νυν Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, με τις ευχές του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου, κατάφερε και πήρε την εκκλησία, την ζωντάνεψε και έστειλε και ιερέα για να λειτουργεί.
Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόδωρος, ως Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, είχε δώσει αγώνες για την επαναλειτουργία του ιστορικού Ναού της πάλαι ποτέ ακμάζουσας Ελληνικής Κοινότητας και στη συνέχεια ως Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για την προβολή της Ορθόδοξης πίστης στην Μοζαμβίκη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....