Θεία Λειτουργία στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου-Τους Οικίσκους των σεισμοπλήκτων επισκέφθηκε ο Ποιμενάρχης 

Στις 30 Ιανουαρίου 2022, εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Σεβ. Μητρ. Αρκαλοχωρίου  κ. Ανδρέας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον κοιμητηριακό ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι, ο οποίος βρίσκεται πλησίον στους οικίσκους των σεισμοπλήκτων της πόλεως του Αρκαλοχωρίου.
Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Αρμενάκης, εφημέριος του Ναού και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης, ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Οικον. Ιωάννης Καπελλάκης.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της εορτής των Τριών Ιεραρχών καθώς και στη συμβολή τους στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, στη διάδοση του χριστιανικού λόγου μέσα από τα συγγράματά τους και την εν γένει διδασκαλία τους. Επιπροσθέτως αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους σεισμόπληκτους, δήλωσε πως η τοπική Εκκλησία μας είναι πάντα δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αναστασίου Αφθονίδη.

 

Τους Οικίσκους των σεισμοπλήκτων επισκέφθηκε ο Ποιμενάρχης

Τη Παρασκευή και το Σάββατο 28 και
29 Ιανουαρίου ο Ποιμεναρχης  επισκεφθηκε τους σεισμόπληκτους οικίσκο κήπους των ενοριών : Σάμπα , Βονης, Αλιτζανι-Αρχοντικού, Χουμεριου, Μοναστηράκι, και στο εκθεσιακό όπου στον οικίσκο κήπο διαβιούν περι τους 350 και πλέον σεισμόπληκτοι που εξυπηρετούνται λειτουργικά απο τον κοιμητήριακο ναό. Τον Ποιμεναρχη μας συνόδευσαν οι ιερείς των αντίστοιχων ενοριών οπου έχουν τοποθετηθεί οι οικίσκο κήποι π. Νικόλαος Τζιμπιμπακης, π. Μιχαηλ Λιαπάκης, π. Εμμανουηλ Πνευματικακης, π. Δημήτριος Καπελλακης και π. Κωνσταντίνος Καλογιαννακης μετά του διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρεας ενημέρωσε τους σεισμόπληκτους ότι, για κάθε οικίσκο κήπο θα συγκροτηθεί επιτροπή με Πρόεδρο τον εφημέριο και δυο μέλη απο τους σεισμόπληκτους των οικίσκο κήπων, προκειμένου να γνωρίζει υπεύθυνα η Μητρόπολη τα προβλήματα τους και να μεριμνά ανάλογα για την επίλυση των.
Οι σεισμόπληκτοι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και τη Μητρόπολη, για την διαρκή μέριμνα και βοήθεια που τους προσφέρει.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....