Θεμελίωση σχολείου στην Κινσάσα

Στη θεμελίωση ενός ακόμη Σχολείου προχώρησε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, την Τρίτη, 2 Απριλίου.

Πρόκειται για τη θεμελίωση του Σχολείου της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας της πόλεως της Κινσάσας, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει από τα σεπτά χέρια του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’. Λόγω όμως ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκτάκτως μετέβη στην Αλεξάνδρεια, δίδοντας όμως την πατριαρχική του ευχή και ευλογία για τη νέα αυτή ιεραποστολική προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας.

Κατά την τελετή της θεμελιώσεως παρευρέθηκαν οι Θεοφιλέστατοι Επαρχιούχοι Επίσκοποι Γκόμας κ. Τιμόθεος και Μπενί κ. Αθανάσιος. Οι πιστοί με ενθουσιασμό και τραγούδια καλωσόρισαν τους νεοχειροτονηθέντες Αρχιερείς.

Τον αγιασμό της θεμελιώσεως τέλεσε ο οικείος Ποιμενάρχης, κ. Θεοδόσιος, ο οποίος μετέφερε σε όλους τους τις  πατρικές ευχές και τις πατριαρχικές ευλογίες του Προκαθημένου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου.

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ιδιαιτέρως την αξία και τη σημασία κάθε σχολείου στις Ενορίες, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο, με την παρουσία δηλαδή του Σχολείου, τα παιδιά διδάσκονται γράμματα, του Θεού τα πράγματα και ο νους τους φωτίζεται.

Ευχαρίστησε δε, εκ καρδίας, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, διότι με την προτροπή και παρότρυνσή του ευρέθησαν δωρητές, ώστε να ανεγερθεί το εν λόγω Σχολείο.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο για την μεσολάβησή του, προκειμένου να υλοποιηθεί χρόνιο αίτημα των ενοριτών της Αγίας Βαρβάρας.

Η ενορία αυτή αποτελείται από ευσεβείς πιστούς και από έναν, κατά πάντα, άριστο Ιερέα, που επιτελούν θαυμάσιο έργο. Ωστόσο η απουσία του σχολείου δυσχέραινε, εν πολλοίς, την ποιμαντική διακονία της Ενορίας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος παρακάλεσε τον Εφημέριο του Ναού πάντοτε στην ιερά προσκομιδή, να μνημονεύει τα ονόματα, των ως άνω Αρχιερέων για τη μεγάλη αυτή τους προσφορά, ενώ η τελετή περατώθηκε ψάλλοντας όλοι μαζί, εν ενί στόματι και μια καρδία, τη φήμη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....