Θεολογικό μνημόσυνο για τον Γέροντα Περγάμου Ιωάννη

Την Κυριακή, 12 Μαρτίου, στον Άγιο Ανδρέα-Κτήμα Συγγρού (Αθήνα) και στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών πραγματοποιήθηκε θεολογικό μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Περγάμου και Ακαδημαϊκό Ιωάννη Ζηζιούλα με θέμα «‘Η κτίση ως ευχαριστία’. Αναφορά στο έργο του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα για τη σχέση θεολογίας και φυσικού περιβάλλοντος».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη από τον επιχώριο Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο, έλαβε χώρα η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μεγάλο θεολόγο του καιρού μας.

Ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σταύρος Γιαγκάζογλου, αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη για την Εκκλησία και τη Θεολογία, καθώς και στην ιδιαίτερη συμβολή του για τη σχέση θεολογίας και φυσικού περιβάλλοντος.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις του π. Δημητρίου Λινού, ιερέως του Αγίου Ανδρέα στο Κτήμα Συγγρού και καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και του Κωνσταντίνου Κορναράκη, καθηγητή στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Αμέσως μετά μίλησαν για τον αείμνηστο Περγάμου Ιωάννη ο συνεργάτης και βοηθός του Ανδρέας Γούλας, ο γιατρός του Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Νίκος Τζωΐτης από τη Ρώμη και ο Ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης.

Παρέστησαν και τίμησαν τον αείμνηστο Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός, ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτης Κριμιζής, οι Ακαδημαϊκοί Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Ανδρέας Καραμάνος και Ανδρέας Τζάκης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Γεράσιμος Σιάσος, καθηγητές από τη Θεολογική Σχολή και από άλλες σχολές του ΕΚΠΑ, μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες, υποψήφιοι διδάκτορες, πλήθος κόσμου από το εκκλησίασμα του Αγίου Ανδρέα και πολλοί άλλοι φίλοι και μαθητές του.

Ακολουθεί η ομιλία με θέμα «Η Ιατρική ως ευχαριστία», που πραγματοποίησε ο μακαριστός Γέρων Περγάμου Ιωάννης την Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών μαθημάτων «Υγεία και Θρησκεία», τον οποίο επιμελείται και συντονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής της Χειρουργικής, π. Δημήτρης Λινός.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: fosfanariou.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....