Θερμά λόγια του Αμερικανού Πρέσβη για τον Σε. Μητρ. Φθιώτιδος κ. Συμεών

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt .

Ο κ. Pyatt στο πλαίσιο της δεύτερης επισκέψεως του στην Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πρωτεύουσα της Ρούμελης την Λαμία, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς και τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών εκφράζοντας την χαρά του, που συναντά ακόμη μία φορά τον κ. Συμεών, αυτή την φορά στη νέα του διακονία. Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα, ενώ παρέστη και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός.

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Πρέσβης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα επίκαιρα θέματα. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Pyatt για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στο πλαίσιο της άσκησης του πνευματικού της έργου, καθώς και για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ποιμαντικό της σχεδιασμό.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ο κ. Pyatt αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια για το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, υπογραμμίζοντας την παλαιά σχέση και φιλία που τους συνδέει και τον σημαντικό του ρόλο στην αγαστή συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιώτατο στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «Αποστολής», καθώς και στις άλλες εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....