Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου και Μέγας Εσπερινός Αγίου Νεκταρίου στη Ν. Χαλκηδόνα

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκαν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 η ακολουθία των Θυρανοιξίων του νέου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, που βρίσκεται στην κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος, καθώς και η τελετή των εγκαινίων της εκ βάθρων ανακαινισμένης ενοριακής αίθουσας του Ιερού Ναού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν κληρικοί τόσο της Τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεως, ενώ το παρών έδωσαν ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιήθηκε υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο στη συνέχεια τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της ευλογήσεως ενός ακόμη τόπου λατρείας του Τριαδικού Θεού, καθώς και στο θαυμαστό βίο του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους μας άξιο πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα πίστεως, ταπεινώσεως, και ευσεβείας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....