Θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Σύδνεϋ στις 2 Ιουνίου 2024

Την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024 (από ώρα 7.30 π.μ.), ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος θα τελέσει τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, στο προάστιο Surry Hills του Σύδνεϋ.

Στον ιστορικό ελληνορθόδοξο Ι. Ναό, που είναι ο αρχαιότερος στην Αυστραλία και συνολικά στο νότιο ημισφαίριο, εκτελέστηκαν τα τελευταία χρόνια αναγκαίες εργασίες αποκαταστάσεώς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος θεμελιώθηκε στις 29 Μαΐου 1898 και η ανοικοδόμησή του ολοκληρώθηκε εντός του επόμενου έτους, του 1899. Το 2010 εντάχθηκε στον κατάλογο με τα διατηρητέα μνημεία, από τον αρμόδιο φορέα της Πολιτείας της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Τον Ιούνιο του 2020, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος και έναν περίπου χρόνο μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε και ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος. Επρόκειτο για την πρώτη, μετά από περίπου μισό αιώνα, επίσκεψη Ποιμενάρχη της Αυστραλίας στον ιστορικό ελληνορθόδοξο Ναό, ο οποίος ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....