Τίμησαν την Παναγία «Πορταΐτισσα» στην Πύλη Τρικάλων

Εορτάσθηκε και φέτος, το απόγευμα της τετάρτης ημέρας της Διακαινησίμου 27 Απριλίου 2022, μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς στην Πύλη Τρικάλων η κατά θαυμαστό τρόπον εύρεση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών από την κωμόπολη της Πύλης και των γύρω περιοχών προσήλθαν με κατάνυξη για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης και Πορταϊτίσσης, στης οποία τη μορφή διαγράφεται μια πλούσια δέσμη ευγενών και δυνατών αισθημάτων ενώ η αυστηρή έκφραση του Ιερού Προσώπου Της, τονισμένη από την επιβλητική και καθηλωτική ματιά Της, προξενεί το δέος.

Κατά την Ιερά Αγρυπνία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, μαζί με ιερείς της γύρω περιοχής.

Τη Διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας ομιλώντας καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κατσαρός ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την Υπεραγία Θεοτόκο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....