Τίμησαν τον Άγιο Νεκτάριο στην Κέρκυρα – Μηνύματα του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ήγε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας τελέστηκε το πρωί της αγιωνύμου ημέρας Αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Νικόλαος Μοναστηριώτης, Αρχιερατικός Επίτροπος πόλεως, ο οποίος στάθηκε στην προτροπή του αποστόλου Παύλου απο το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, να εξαγοράζουμε τον καιρό, δηλαδή να μην αφήνουμε τον χρόνο να περνάει αναξιοποίητος πνευματικά. Πρότυπό μας γι’ αυτό μπορεί να είναι ο άγιος Νεκτάριος, ο οποίος δεν άφησε τις δοκιμασίες και τις θλίψεις του ανεκμετάλλευτες, αλλά τις χρησιμοποίησε κατάλληλα για να εξαγιαστεί και να ελκύσει την χάρη του Θεού. Ιδίως στις μέρες μας, επειδή «αι ημέραι πονηραί εισί», οφείλουμε να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται και να προοδεύουμε κατά Θεόν. Ο ομιλητής κατέληξε εκφράζοντας την χαρά όλων διότι αυτή τη ημέρα γιορτάζει ο Μητροπολίτης Κερκύρας και πνευματικός πατέρας όλων, ο οποίος αγρυπνεί για την πνευματική μας πρόοδο και σωτηρία και ευχήθηκε ο κ. Νεκτάριος να αναπαύει κλήρο και λαό με το ήθος και την πατρική του αγάπη, αλλά και οι συνεργάτες του και ο λαός να τον αναπαύουν ανταποδίδοντας την χαρά της προόδου.

 

 

 

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, τόνισε ότι ο άγιος αποδεικνύει ότι δεν εξέλειπε η ελπίδα, παρότι πολλή η αμαρτία στους καιρούς μας, αλλά υπερεπερίσσευσεν η χάρις. Η αγιότητα είναι σημάδι αυτής της χάριτος και ο άγιος μεσιτεύει για όλους. Ο κ. Νεκτάριος με συγκίνηση αναφέρθηκε στην δική του γνωριμία με τον άγιο, όταν αξιώθηκε να σπουδάσει στην Ριζάρειο σχολή, εκεί όπου ο άγιος διακόνησε ως διευθυντής επί πλείστα όσα έτη και άφησε την πνευματική του παρακαταθήκη, και πάντοτε κρατά στην καρδιά του την υπομονή που επέδειξε ο άγιος, την ταπείνωση, την ανάβαση στον Γολγοθά των δοκιμασιών. ΟΙ κ. Νεκτάριος επανέλαβε ότι είναι δέσμιος της αγάπης των ανθρώπων και ότι παρά τις δυσκολίες που οι ανακατατάξεις φέρνουν στην πατρίδα μας οι καιροί, θα συνεχίσει τον αγώνα του ο λαός του Θεού να επανευαγγελίζεται. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς, και τον λαό του Θεού ζητώντας από όλους να συνεχίσουν την συμπόρευση και την αγάπη.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ Δημήτρης Μεταλληνός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των άλλων αρχών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....