Την αξία της συνεργασίας τόνισε ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως στους μαθητές των Ελληνορθοδόξων Σχολείων

Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριάκος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερασούντος κ. Ευμένιο και από κληρικούς από όλη την Αυστραλία, τέλεσε Δοξολογία για την έναρξη της Εθνικής Συνάντησης των Ελληνορθοδόξων Σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Μελβούρνη.

Ο ευλογημένος αυτός θεσμός που υλοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, έχει αγκαλιαστεί από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο και έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο πνευματικό.

Ο θεσμός αυτός παρέχει σε όλα τα Ελληνορθόδοξα Σχολεία από όλη την αυστραλιανή επικράτεια να συναντηθούν και να διαγωνιστούν σε ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη γλώσσα. Φέτος, την διοργάνωση φιλοξενεί το σχολείο «Oakleigh Grammar», από τις 2 έως τις 5 Μάϊου.

Το απόγευμα της Τρίτης, 2 Μαΐου, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Oakleigh, ενώ στο τέλος αυτής ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός απηύθυνε χαιρετισμό προς τους μαθητές, τους δασκάλους και τους διευθυντές των σχολείων, μεταφέροντας καταρχάς την πατρική αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου.

Ο Θεοφιλέστατος υπενθύμισε στους μαθητές και τις μαθήτριες την ευκαιρία της συναναστροφής που αποκτούν αυτή την περίοδο, ενώ αναφέρθηκε σε αλησμόνητες στιγμές από αθλητικούς αγώνες, ιδιαίτερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν κάποιος αθλητής που αγωνίζεται να φτάσει στη γραμμή τερματισμού υποστηρίζεται από άλλους αθλητές και οδηγείται μέχρι το τέλος. Ενθάρρυνε λοιπόν τους μαθητές να «σηκώσουν ο ένας τον άλλο» και να συνεργάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

πηγη vema aus

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....