Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση για την 25η Μαρτίου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με θέμα: «Μορφές, Γραφές και  Ήχοι στο δρόμο για την ελευθερία». Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αναστάσιος Δάρδας, Διδάκτωρ Ιστορικής Θεολογίας του ΑΠΘ. Το μουσικό μέρος περιλάμβανε τον Λόγο του Κολοκοτρώνη στους νέους σε μία οπτικοακουστική προσέγγιση , η οποία δημιουργήθηκε από τους καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου, και τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου με ρεπερτόριο το οποίο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Νοέμβριο του 2021.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο Μεγάλος Ευεργέτης του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου και η σύζυγός του Ελένη, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ναούμ Τσιαούσης, η κ. Νικολέτα Πάτρα- Τσούκα Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών κ. Ευφροσύνη Ντιό, ο κ Δημήτριος Κοσμίδης , Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Βοΐου.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της.  Ειδικότερα ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο του Δήμου Βοΐου Κ. Χρήστο Ζευκλή, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ναούμ Τσιαούση για την πολύτιμη συνεισφορά στη διοργάνωση της εκδήλωσης και  τον κ. Δάρδα Αναστάσιο, Διδάκτορα Ιστορικής Θεολογίας ΑΠΘ για την υπέροχη ομιλία του. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και ειδικά τον πρόεδρο κ.  Μιχαήλ Γκουτζιαμάνη, για τη βοήθεια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος» για την δωρεάν παραχώρηση των παραδοσιακών στολών των μαθητριών και τον κ. Γεώργιο Καραμάνη, για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.

Στα παρακάτω λινκ υπάρχουν τα τραγούδια της ευρωπαϊκής χορωδίας του σχολείου : https://youtu.be/3Q7XbjnLIoY , https://youtu.be/9PmfO62hDk4 , https://youtu.be/vVNGKdxBoDU , https://youtu.be/KVzQvGGzLlc , https://youtu.be/Tja6SMK9Nag , https://youtu.be/TK_Kjtn5Ke8

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....