Το αργυρούν ιωβηλαίον-Τα 30 χρόνια λειτουργίας εόρτασε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός “Μαρτυρία”

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου της Μητροπόλεως μας, από ακροατές και φίλους του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μαρτυρία παρουσιάστηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου έ.ε. το νέο πρόγραμμα του Εκκλησιαστικού Σταθμού της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου καθώς και η επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια που συμπληρώθηκαν από τότε που για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου του 1992 βγήκε το πρώτο σήμα στον αέρα των ερτζιανών.

Tην επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ. Δαμασκηνός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως  Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Αναπ. Γεν. Αρχ. Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα,  Άρχοντες του Οικουμενικού μας Θρόνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νικόλαος Καλογερής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Μπέας, εκατοντάδες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και φίλοι, παραγωγοί και συνεργάτες του Σταθμού μας, ενώ στάλθηκαν και  χαιρετισμοί από Βουλευτές της πόλεως μας.

Κατά την άφιξη τους οι  Μητροπολίτες συνοδευόμενοι από τον Πρωτοσύγκελλο   έλαβαν θερμοτάτης υποδοχής στις εγκαταστάσεις του σταθμού όπου άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές κρητικές και μικρασιάτικες φορεσιές από τον παραδοσιακό όμιλο ”Αροδαμός ” τους καλωσόρισαν με μαντινάδες.

Κατόπιν συνοδευόμενοι από τον  Διευθυντή  του Σταθμού κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη προχώρησαν στο στούντιο όπου έκαναν δηλώσεις ζωντανά στον αέρα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η φιλόλογος-και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Μητροπόλεως μας κ. Στυλιανή Περάκη  η οποία  αφού έκανε μία σύντομη εισαγωγή προσκάλεσε πρώτο στο βήμα τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικηφόρο, να αναγνώσει το Μήνυμα του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ.. Βαρθολομαίου.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Σταθμού κ. Ευστράτιος Χατζηδάκης, συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου καλωσόρισε και ομίλησε με ευχαριστήριο λόγο προς όλους, για την πορεία του σταθμού εδώ και 30 χρόνια με ένα σύντομο λόγο ευχαριστιών.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος μέσα από βιντεοπροβολή ομίλησε η φιλόλογος κ. Έφη Μαλτέζου παραγωγός και αρθρογράφος αναπτύσσοντας το θέμα: «όσα οι ιστορικές πληγές διδάσκουν», κλείνοντας με την ομιλία αυτή το αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή.

Κατόπιν ανέλαβε μουσικά η χορωδία της ενορίας Αλικιανού ” ο Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης” η οποία τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια τα οποία σιγοτραγουδούσε και ο κόσμος μαζί τους.

Στη συνέχεια μικρά παιδιά από την εκπομπή του ραδιοφωνικού  σταθμού«Γύρω γύρω όλοι» μαζί με τις δασκάλες παραγωγούς κ. Ελένη και Αργυρώ Σεργάκη έφεραν την τούρτα του σταθμού με τα 30 κεράκια λέγοντας τα χρόνια πολλά στον Ράδιο Μαρτυρία με μαντινάδες.

Την εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχαρίστησε όλους έναν προς έναν για το έργο που επιτελείται στο Ραδιοφωνικό μας Σταθμό εδώ και 30 χρόνια, τον οποίο ξεκίνησε ο πρώην Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο από Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Ειρηναίος και στον οποίο είχε την ευλογία να είναι ο πρώτος Διευθυντής. Παράλληλα ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους, τον Θεοφιλέστατο, τον Πρωτοσύγκελλο και όλους τους ιερείς, τον Διευθυντή καθώς και όλους όσους διακόνησαν στην επετειακή αυτή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Μικρασιατική Καταστροφή, τους παραγωγούς και συνεργάτες, την ομιλήτρια και όλο τον κόσμο.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΘΠ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΚ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑ Κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Κ. ΕΦΗ ΜΑΛΤΕΖΟΥ

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....