Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στηρίζει 100 φοιτητές του από την Ουκρανία

Η επιτροπή διεθνών σχέσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική εισήγηση του Πρύτανη, Καθηγητή κ. Νίκου Παπαϊωάννου, έλαβε την απόφαση να στηρίξει οικονομικά τους περίπου 100 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος που κατάγονται από την Ουκρανία. Σ’ αυτή την τραγική συγκυρία για τη χώρα τους, το ΑΠΘ «υιοθετεί» στην ουσία τους Ουκρανούς φοιτητές, καλύπτοντας όλα τα έξοδα σίτισης και διαμονής, δίνοντας μάλιστα και ένα χρηματικό ποσό για άμεσα έξοδα και είδη πρώτης ανάγκης που θα απαιτηθούν.

Με αφορμή την συγκεκριμένη απόφαση του Αριστοτελείου, ο Πρύτανης κ. Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι να εξελίσσεται μία ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα μίας παράλογης εισβολής και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου. Δεν μπορούμε όμως να παρακολουθούμε μένοντας άπραγοι, οφείλουμε εμπράκτως να δείξουμε την αλληλεγγύη μας -ο καθένας όπως μπορεί και με όποια μέσα διαθέτει- και να σταθούμε δίπλα στα μέλη της οικογένειας του Αριστοτελείου που υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία».

Αναλυτικά, τα μέτρα στήριξης για τους Ουκρανούς φοιτητές είναι τα ακόλουθα:

-Εξασφάλιση πλήρους σίτισης όλων των πληττόμενων φοιτητών (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο)

-Διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων εξασφάλισης στέγης εντός και εκτός πανεπιστημιακών καταλυμάτων σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

-Εφάπαξ έκτακτη επιχορήγηση των φοιτητών αυτών για κάλυψη των άμεσων εξόδων διαμονής τους και αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης. Εκτιμάται ότι για τους 100 φοιτητές θα απαιτηθεί ποσό 15.000 ευρώ.

-Συνεισφορά σε τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που επιθυμούν να καταθέσουν ένα χρηματικό ποσό υπέρ των πληττόμενων φοιτητών.

«Είναι το αυτονόητο, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και είμαι βέβαιος πως σύσσωμη η πανεπιστημιακή μας κοινότητα θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία, ώστε κάθε ένα από αυτά τα παιδιά να νοιώσει ασφάλεια και τη φροντίδα, τη θαλπωρή μίας μεγάλης οικογένειας», επισήμανε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....