Το ετήσιο Μνημόσυνο της αοιδίμου Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη τέλεσε στη γενέτειρά της νήσο Κίμωλο ο Μητροπολίτης Σύρου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου ιερούργησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεντούρη και τον Αρχιδιάκονό του, και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της αοιδίμου Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη, η οποία εγεννήθη και ανετράφη στην Κίμωλο, παρόντων των Αντιδημάρχων και του Λιμενάρχη Κιμώλου, των οικογενών της μεταστάσης και των ευσεβών Κιμωλίων πιστών.
Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη κατ’ αρχάς στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, ομιλήσας περί ευγνωμοσύνης και αχαριστίας, προτρέποντας τους πιστούς να είναι ευγνώμονες, κατ’ αρχάς προς τον Θεό, και οι νεώτεροι προς τους γονείς, τους διδασκάλους και προς όσους τους βοηθούν και τους στηρίζουν, υπογραμμίζοντας ότι η αχαριστία κρύβει μίσος και φθόνο.
Στη συνέχεια, σκιαγράφησε την προσωπικότητα της μακαριστής Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, επεδίωξε να βιώσει την ισάγγελο πολιτεία, όπου τα βήματά της την οδήγησαν, μέχρι την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης, υπό τη σκέπη του φιλακολούθου και φιλομονάχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθρος Β’ ήδη κατευθύνεται προς Αθήνα.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....