Το γιορτινό μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστου Καβαλή

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν, και μαζί με αυτές τις χαρούμενες γιορτές, πλησιάζουνοι ημέρες που έστω για λίγο θα μας βγάλουν από την ρουτίνα και θα μας προσφέρουν λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Ευχή όλων μας στην Δ.Ε. της Ε.Κ.Κ. είναι τα Χριστούγεννα του 2021 και η Πρωτοχρονιά του 2022 να βρει όλους σας γεμάτους υγεία και να σας φέρουν ευτυχισμένες στιγμές.

Η περίοδος που ζούμε βρίσκει όλη την ανθρωπότητα να πολεμάει έναν ασύμμετρο πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό που άλλαξε ριζικά τον τρόπο που ζούσαμε όλα τα παλαιότερα χρόνια και το δυσκολότερο είναι πως είναι τόσο ασύμμετρος ο εχθρός που δεν επιτρέπει προβλέψεις.

Χωρίς λοιπόν προβλέψεις το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι ευχές να βγούμε από τον φαύλο κύκλο που μας συνοδεύει εδώ και δύο χρόνια. Το 2021 έτρεξε χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε αφήνοντας πίσω του περισσότερες στιγμές αγωνίας και λύπης και δυστυχώς λιγότερες χαρές, ειδικά για την παροικία μας που μέτρησε πολλές απώλειες αγαπημένων προσώπων, δυσλειτουργία στα σχολείων αλλά και ακύρωση πολλών εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων που μας προβλημάτιζε για λόγους της πανδημίας η οργάνωσή τους.

Ο λαός μας λέει … μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις και η κακή του ημέρα. Ευχή όλων μας λοιπόν είναι το 2022 με τους εμβολιασμούς – που όσο γενικεύονται τόσο αποδυναμώνεται ο ιός – και την επιστημονική κοινότητα να έχει πλέον μελετήσει καλύτερα τον ασύμμετρο αυτόν εχθρό – να αποτελέσει – η αρχή αυτή του τρίτου έτους της πανδημίας το κακό έτος για την πανδημία και να δαμαστεί πλήρως, και να επανέλθουμε στην ομαλότητα.

Για τις Πατρίδες μας, την Ελλάδα και την Αίγυπτο να ευχηθούμε ειρήνη, πρόοδο και ασφάλεια και να ευχηθούμε το 2022 να συνεχίσουν ακόμα εντονότερα οι συνεργασίες των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα γεγονός που μας γεμίζει ενθουσιασμό και περηφάνια.

Κλείνοντας τέλος αυτές τις λίγες γραμμές να ευχηθώ προσωπικά σε όλους σας και τις οικογένειές σας, αλλά και στους απανταχού Αιγυπτιώτες Καλά Χριστούγεννα και το Νέο έτος να είναι γεμάτο υγεία,ευτυχία και πολλές χαρές.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....