Το Ηράκλειο τίμησε τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης τιμήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης η ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Εκατό χρόνια μετά από τη Μικρασιατική Καταστροφή, πολίτες, εκπρόσωποι των Αρχών, των τοπικών φορέων της Κρήτης και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και μέλη συλλόγων Μικρασιατών, παραβρέθηκαν στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού και τίμησαν με την παρουσία τους τα αθώα θύματα και τους πρόσφυγες που άφησαν μέσα σε τραγικές συνθήκες τον τόπο τους αναζητώντας μία νέα αρχή.

Η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Μικρασιατικού Ελληνισμού τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, ενώ ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για τη θλιβερή για τον Ελληνισμό αυτή επέτειο.

Η συγκεκριμένη τελετή διεξάγεται ανελλιπώς την τελευταία δεκαετία, στον τόπο του μνημείου το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου. Για να θυμίζει τις λεγόμενες «χαμένες πατρίδες», τις κακουχίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τους διωγμούς αλλά και τη νέα αρχή των Μικρασιατών οι οποίοι «στάθηκαν» στα πόδια τους και διέπρεψαν.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....