Το ΚΕΣΟ «αφουγκράζεται» ωφελούμενο

Η παράδοση ενός ακουστικού βαρηκοΐας, σε έναν ωφελούμενο θα μπορούσε να καταγραφεί, ως ένα ακόμα περιστατικό πράξης αλληλεγγύης σε ένα μοναχικό ηλικιωμένο  και ανασφάλιστο άτομο, που ο ίδιος αποτελεί μια μονοπυρηνική οικογένεια και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ακόμα πράξη στήριξης και ανθρωπιάς εκ μέρους του ΚΕΣΟ.

Όμως το περιστατικό έχει την δική του ιστορία, που δύσκολα την προσπερνάς.

Ο «φίλος» μας παραπέμφθηκε από Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια της Άτυπης Δικτύωσης και αλληλοσυνεργασίας, που έχει αναπτύξει το ΚΕΣΟ πρωτίστως με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων και ακολούθως και με άλλες Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Φορέων και ΜΚΟ στα όρια της Αθήνας και ης Αττικής.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πριν από 45 χρόνια, έφυγε για σπουδές Αρχιτεκτονικής στην Ιταλία. Εκεί αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, άρχισε να εργάζεται σε τεχνικές Εταιρείες αλλά και στο real estate. Η επιστροφή στην Ελλάδα αποδεδείχθηκε πολύ προβληματική, διότι ο φίλος μας, αφ΄ ενός μαστίζεται από βαριά βαρηκοΐα και αφ΄ ετέρου βρέθηκε, χωρίς Ασφάλιση, αλλά και χωρίς συγγενικό ιστό. Το μόνο σημείο αναφοράς και βοήθειας προς αυτόν είναι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες προώθησαν το περιστατικό στο ΚΕΣΟ για περεταίρω στήριξη.

Την Τρίτη το απόγευμα, με τη συνοδεία του συνεργάτη μας Κωνσταντίνου Σαλεβουράκη, ο ωφελούμενος μας πλέον, βρέθηκε στο κατάστημα «Ώτικα» των Γ. Κλάδου & Θ. Τσάπαλου, όπου του τοποθετήθηκε Δωρεάν ακουστικό βαρηκοΐας.

Οι στιγμές πού έζησαν όλοι ήταν πολύ συγκινητικές, από τα επιφωνήματα χαράς του ωφελούμενου «ακούω- ακούω σας ευχαριστώ πολύ, ξαναγεννήθηκα». Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός του, που απαίτησε να φωτογραφηθεί με τους ευεργέτες του.

Σήμερα πέρασε από τα γραφεία μας, ώστε να μας ευχαριστήσει από κοντά και να μας σφίξει το χέρι.

Τα λόγια περιττά. Εκ μέρους του ΚΕΣΟ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας εμπιστεύονται είτε ανήκουν σε υπηρεσίες είτε είναι χορηγοί μας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....