Το κόψιμο της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας για το 2022 στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας

Με τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ ξεκίνησε η νέα χρονιά 2022 για τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, με τον κόψιμο της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας από τον Μακαριώτατο, δίνοντας εύσημα στην Πρόεδρο του ΕΝΟΑ κα Λιλίκα Θλιβίτου και όλο το ΔΣ για το έργο που επιτελείται στο ιστορικό σωματείο.

«Σήμερα είμαστε στο δικό μας ελληνικό σπίτι, στον ΕΝΟΑ», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος. Και προσέθεσε: «Διακήρυξα από τα γαλάζια νερά της Μεσογείου τη συμφιλίωση των λαών. Και υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά σε μία εποχή όπου όλοι είμαστε μία μικρή γειτονιά κάτω από την αγκάλη του Θεού. Σας συγχαίρω στα πάντα βλέπουμε μία ανανέωση  και μία ελληνική ομορφιά. Κουράγιο, ελπίδα και ο Θεός να είναι πάντα κοντά μας».

Τα συγχαρητήριά του προς τον ΕΝΟΑ μετέφερε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης.

Από την πλευρά του, ο σύνδεσμος του Ελληνικού με το Αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό, Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Βαρουξής, τόνισε ότι «είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας στον απόδημο ελληνισμό, όπου αισθάνεστε Έλληνες πιο πολλοί και από τους Έλληνες».

 

Ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Δημήτρης Κάβουρας, μεταφέροντας τις ευχές εκ μέρους της ΕΚΑ, του Προέδρου και της Κοινοτικής Επιτροπής, χαρακτήρισε συγκινητικές τις εκδηλώσεις αυτές σε αυτήν την ελληνική γωνιά που εκπέμπει φως  μεταξύ του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού με τις δύο πατρίδες μας εδώ στο Ναυτικό μας Όμιλο.

Το τιμητικό παρών έδωσε και ο Γενικός Πρόξενος του Λιβάνου κ. Αμπντελαζίζ Αΐσα, τον οποίο ευχαρίστησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μέσω του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου, παρουσία και του Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ και του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Παίρνοντας το λόγο, η Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κα Θλιβίτου εξέφρασε τη χαρά της να υποδέχεται όλους τους παρεβρισκομένους σε αυτόν τον αγιασμό των υδάτων, που αποτελεί νέα αφετηρία και στο κόψιμο της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας.

Και τόνισε ότι «είμαστε αισιόδοξοι και με υπερηφάνεια και χαρά βλέπουμε τους ηγέτες των πατρίδων μας να συνεργάζονται για τη φιλία και τη συνεργασία των λαών μας».

Τέλος, παρουσιάστηκε μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό του Αιγυπτιώτη και Αποδήμου Ελληνισμού.

 

 

 

         

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....