Το μνημόσυνο της Μοναχής Μαριάμ στην Κόρινθο

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος το Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκαν τα τεσσαρακονθήμερα Μνημόσυνα, της μακαριστής Μοναχής Μαριάμ (κατά κόσμον Αρετής) Πεσκεσίδου και του συμπολίτη μας Ιωάννη Μωραΐτη. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο και στην Αποστολική περικοπή της ημέρας επισημαίνοντας την ανάγκη, που νιώθουμε οι πιστοί, για υπομονή, καθώς σύμφωνα με τον Απ. Παύλο «ὑπομονῆς γὰρ ἔχετε χρείαν, ἵνα τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ ποιήσαντες κομίσησθε τὴν ἐπαγγελίαν» (Εβρ. Ι΄,36). Χρειάζεται η υπομονή από την αρχή της ζωής μας μέχρι το τέλος προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε πιστοί στο θέλημα του Θεού ώστε να απολαύσουμε την αμοιβή, που μας υποσχέθηκε. Αυτή την «επαγγελία» θέλησαν και οι κεκοιμημένοι, που τιμούμε με τα Ι. Μνημόσυνα σήμερα. Η μεν Μοναχή Μαριάμ αγωνίστηκε αντιμετωπίζοντας προβλήματα, θλίψεις και αρρώστιες με υπομονή και καρτερικότητα, έχοντας συμπαραστάτες της τους Εφημερίους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τις φιλανθρωπικές δομές του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, κάτι που την οδήγησε στην εν ζωή προσφορά όλων των οικονομιών της στα έργα καλλωπισμού του Ι. Ναού γι᾿ αυτό και η πλατεία έμπροσθεν του Ι. Ναού θα πάρει τιμητικά το όνομά της. Ο δε μακαριστός Ιωάννης υπήρξε έντιμος και ευλογημένος οικογενειάρχης που ασχολήθηκε με τα κοινά και τα Εκκλησιαστικά.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να έχουν υπομονή και να αγωνίζονται στην ζωή τους για να κερδίσουν την επαγγελία του Κυρίου αλλά και να μιμηθούν το παράδειγμα των εκλιπόντων!

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....