Το παλαιότερο γαλακτοπωλείο στην Ελλάδα βρίσκεται στην Κέρκυρα

Ξεκίνησε τη διαδρομή του στις αρχές του 20ου αιώνα και μέχρι σήμερα έχει χαρίσει ξεχωριστές γεύσεις σε αμέτρητους ανθρώπους, αναμεσά στους οποίους Πρωθυπουργοί, Βασιλιάδες, αρχηγοί κομμάτων και μεγάλοι επιχειρηματίες.

Πρόκειται για το παλαιότερο γαλακτοπωλείο της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στην Κέρκυρα, στην περιοχή Πίνια στην παλιά πόλη, και από το 1926 διαφημίζει την Ελλάδα. Γεύσεις από μία άλλη εποχή κατακλύζουν το μικρό χώρο που «στεγάζει» την παράδοση και την αυθεντικότητα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι τη μικρή αυτή επιχείρηση -αλλά γνωστή σ’ όλη την Ελλάδα- επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο για να επιβεβαιώσουν το… μύθο της και για να γευθούν τις νοστιμιές της.

Τακτικοί πελάτες ο Ωνάσης και ο Κ. Καραμανλής

Στο σχετικό αφιέρωμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ φιλοξενούνται δηλώσεις ντόπιων αλλά και του ίδιου του ιδιοκτήτη του γαλακτοπωλείου κ. Κώστα Αλέξη, σύμφωνα με τους οποίους ο Αριστοτέλης Ωνάσης ψώνιζε βούτυρο από τη μικρή επιχείρηση, ενώ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε τιμήσει πολλές φορές με την παρουσία του το ιστορικό αυτό γαλακτοπωλείο της Κέρκυρας.

«Θυμάμαι εγώ ήμουνα μικρό παιδάκι. Ο Καραμανλής ερχόταν στην Κέρκυρα, σχεδόν κάθε Πάσχα. Ο μπαμπάς ήξερε και του ετοίμαζε γιαούρτι σε πήλινο. Έτσι το ήθελε. Του ετοίμαζε αρκετά και τα έπαιρνε στο ξενοδοχείο. Αυτό γινόταν κάθε χρόνο όταν ερχόταν», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης.

Ίδιες συνταγές και γεύσεις εδώ και έναν αιώνα!

Εδώ και περίπου έναν αιώνα τίποτα δεν έχει αλλάξει σ’ αυτό το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο. Από τις συνταγές και τις γεύσεις μέχρι και την πρώτη ύλη, με τους ιδιοκτήτες να συνεχίζουν να έχουν τα δικά τους ζώα τα οποία εκτρέφουν.

Ο κ. Αλέξης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Στην αρχή λειτούργησε από τον παππού μου ως οπωροπωλείο, αλλά πολύ σύντομα ο πατέρας μου το έκανε γαλακτοπωλείο. Είχαμε και τότε δικά μας ζώα, οπότε ήταν και η καλύτερη απόφαση. Ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο όπως λειτουργεί και σήμερα, χωρίς να αλλάξει τίποτα, ούτε τις συνταγές του. Εκτρέφουμε περίπου 25 αγελάδες, οπότε όλα τα προϊόντα είναι δικά μας και ελεγχόμενα. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή, αλλά έχουμε και άλλους πέντε υπάλληλους που μας βοηθάνε. Η δουλειά είναι σκληρή, αλλά και πολύ ευχάριστη».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....