Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως τελέσθηκε το  Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μαγαλοπόλεως Ιερεμίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σπαρτης κ. Ευσταθίου, του και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, οποίος, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού κ. Ευσταθίου, εκήρυξε το θείο λόγο.
Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής και για τη ζωή, την προσωπικότητα, την ποιμαντορία και το επιστημονικό και θεολογικό έργο του κεκοιμημένου Ιεράρχου, καρπός των οποίων είναι η προς το πρόσωπό του αγάπη, σεβασμός και τιμή του ποιμίου και ευχαρίστησε, εκ μέρους και των άλλων Αρχιερέων, τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή για την παρουσία του.
Κατακλείων την Ακολουθία, στην οποία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Δημητσάνας και Μεγαλοπόλεως, πολλοί κληρικοί, Μοναχές, εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί πιστοί, εκδήλως συγκεκινημένοι, ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής Μητροπολίτης Σπαρτης κ. Ευστάθιος ανέφερε προς αυτούς χαρακτηριστικά: « Όπως ο Κύριος είπε στους μαθητές Του , εάν με αγαπάτε να τηρήσετε τις εντολές μου, έτσι και σεις, αν τιμάτε τη μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχου σας, να τηρείτε τις έντολές και τις υποθήκες του!», και τους συνεχάρη όλους, κληρικούς και λαικούς για την τιμή και τον σεβασμό που επέδηξαν προς το πρόσωπο του κεκοιμημένου Ιεράρχου.
Το εσπέρας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, θα τελεσθεί Δισαρχιερατικός Εσπερινός, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και του υπ’ αυτού προς τούτο προσκληθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....