Το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαο Μποζίκη

Σε κλίμα έντονης συγκινήσεως και βαθειάς κατ’ άνθρωπον θλίψεως, τελέστηκε στο Σύδνεϋ, την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαο Μποζίκη. Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο, Κυανέων κ. Ελπίδιο, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, και από πλειάδα κληρικών και μοναχών από την πόλη του Σύδνεϋ και ευρύτερα από τη Νέα Νότιο Ουαλία.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, στο προάστιο Marrickville του Σύδνεϋ, εκεί όπου ο μακαριστός πατήρ Νικόλαος είχε λάβει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης στην αυγή του 1970 και είχε διακονήσει ευόρκως επί έξι και πλέον έτη, στα μέσα της παρελθούσης δεκαετίας, κατακλύστηκε από πλήθη πιστών που θέλησαν να ασπαστούν το σκήνωμά του και να του απευθύνουν το «ύστατο χαίρε». Ανάμεσά τους βρίσκονταν η Πρεσβυτέρα Χρυσή, τα παιδιά, τα εγγόνια και οι λοιποί συγγενείς του εκλιπόντος ιερέως, καθώς επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, και αντιπροσωπεία στελεχών της Αστυνομικής Αρχής, καθώς ο πατήρ Νικόλαος είχε διακονήσει και ως Αστυνομικός ιερέας στην Αστυνομία της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε, έμπλεος συγκινήσεως, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, ο οποίος μετέφερε στους οικείους του εκλιπόντος τις συλλυπητήριες ευχές της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μιλήτου κ. Αποστόλου, Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας Θεσσαλονίκης, και όλων των αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής της Αγίας Αναστασίας, στην οποία ο έφηβος Νικόλαος Μποζίκης, προ του ξενιτεμού του στην Αυστραλία, είχε σπουδάσει την Ιερά Επιστήμη.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....