Τον Περιφερειάρχη Αττικής υποδέχθηκε στα γραφεία της Ι.Μ.Πειραιώς ο Μητροπολίτης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γεώργιος Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο «ΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο κ.Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Πειραιά επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο προκειμένου να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και να ανταλλάξουν απόψεις επί προγραμμάτων δράσης και έργων ανάπτυξης στην περιοχή.

Ο κ.Πατούλης, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του Εκκλησιαστικού Μουσείου στον Πειραιά, το οποίο πρόκειται να στεγαστεί σε ιδιόκτητο κτήριο της Μητροπόλεώς μας, 1.200 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται επί των οδών Ευεργετών και Καραΐσκου. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο όραμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, προκειμένου να προστατευθούν και να αναδειχθούν σημαντικά εκκλησιαστικά κειμήλια του πολιτισμού, της παράδοσής μας και πρωτίστως της Εκκλησιαστικής ζωής, καθώς υπάρχει πλούτος από εκθέματα τα οποία οι Έλληνες πρόσφυγες έφεραν μαζί τους στον Πειραιά και αποτελούν θησαυρίσματα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Είναι, επίσης, σημαντικό το γεγονός ότι τα εκθέματα θα μπορούν να θαυμάζουν και επισκέπτες από το εξωτερικό, μιας και ο Πειραιάς αποτελεί μεγάλο και σημαντικό ταξιδιωτικό κόμβο και, μέσω της κρουαζιέρας, αφετηρία και σταθμό πολλών ταξιδιωτών.

Το προσεχές χρονικό διάστημα, θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και την Περιφέρεια Αττικής, η οποία σε προηγούμενη συνεδρίασή της, αύξησε τον προϋπολογισμό του έργου στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ.Πατούλη και την κα Αντωνάκου για την εξέλιξη αυτή, αλλά και για την έως σήμερα υποστήριξή τους στις δράσεις της Μητροπόλεώς μας και ειδικότερα σε θέματα που σχετίζονται με την διάδοση του πολιτισμού και των παραδόσεων, καθώς και για την υποστήριξή τους τόσο στον τομέα της νεολαίας μέσω των δράσεων των Εκπαιδευτηρίων μας, όσο και στους ανθρώπους της τρίτης και τέταρτης ηλικίας μέσω του Γηροκομείου Πειραιώς.

Μιλώντας ειδικότερα για το Γηροκομείο Πειραιώς, το οποίο εποπτεύεται από τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το έργο είναι πραγματικά ουσιαστικό. Δεν είναι ίδρυμα, δεν είναι άσυλο, δεν είναι αποθετήριο ψυχών. Είναι σπίτι, είναι αγκαλιά και έχει πολύ αγάπη».

«Είναι το πιο άρτιο γηροκομείο που έχουμε», υπογράμμισε η κα Αντωνάκου, η οποία βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και η συνεργασία με το όλο έργο της τοπική μας Εκκλησία είναι αδιάκοπη, ουσιαστική και καρποφόρα.

Από την πλευρά του ο κ.Πατούλης επεσήμανε πως η Περιφέρεια θα βρίσκεται κοντά στο έργο της Μητροπόλεως, προαναγγέλλοντας μάλιστα και σημαντικές δράσεις οι οποίες προγραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ευχαριστώντας θερμά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αποδοχή από τους πολίτες του έργου της Περιφέρειας και συγχαίροντας τον κ.Πατούλη και τους συνεργάτες του επεσήμανε πως «στη ζωή μας, το έργο νοηματοδοτεί το πρόσωπο και το πρόσωπο ενδυναμώνει το έργο». Εάν ο λόγος δεν εκβάλει σε έργα, δεν υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο, πρόσθεσε.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....