Του Αγίου Φανουρίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η Σ Ν Ε Ο Χ Ω Ρ Ι Ο Υ

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης, με την συμμετοχή αρκετών ενοριτών και προσκυνητών, οι οποίοι προσέφεραν τις καθιερωμένες πίτες προς τον τιμώμενο Άγιο. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας οι Ιεροψάλτες, μαζί με τους εκκλησιαζόμενους, έψαλαν από κοινού το απολυτίκιο του Αγίου και στη συνέχεια ο Ιερατικώς μας Προϊστάμενος τέλεσε δέηση, μνημονεύοντας τα ονόματα των εθελοντών και εθελοντριών, των συμπροσευχομένων και των οικείων τους και ευλόγησε τις προσφερθείσες πίτες.

Ακολούθησε στην Κοινοτική αίθουσα η διανομή των πιτών, διαφόρων γλυκισμάτων και αναψυκτικών, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα.

Αργότερα, μετά το μεσημέρι, της ίδιας ημέρας, η Κοινότητά μας δέχθηκε με πολλή χαρά, όμιλο προσκυνητών, με επικεφαλής την κα Ευλαμπία Μεντεκίδου, Αντιπρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», από τον Βόλο. Την Πολιτιστική Εστία είχε επισκεφθεί στον Βόλο, εγκαινιάζοντας το κτήριο του Συλλόγου τους, ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας, πριν ενάμιση περίπου μήνα.

Οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν από τον Ιερέα μας Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Βαρθολομαίο και στη συνέχεια παρακάθησαν σε μία ωραία δεξίωση, που δόθηκε προς την τιμήν τους, στην Κοινοτική μας αίθουσα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....