Τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Ζάμπιας στην Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης Κυθήρων

25 χρόνια συμπληρώθηκαν χτες , απ’ το χωρισμό του φίλου αείμνηστου Γεωργίου Ρίκου αντιδημάρχου Ζακυνθίων φίλου και συνεργάτη στην νεανική του και φοιτητική ηλικία του νυν Μητροπολίτη Ζάμπιας κ.Ιωάννου.
Ο Σεβασμιώτατος ευρισκόμενος στα Κύθηρα στην πανέμορφη Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης προστάτιδα της νήσου,τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του για την ανάπαυση της ψυχής του.
Στο τρισάγιο παρευρέθησαν φίλοι και γνωστοί από τα παλιά.
Την Παρασκευη 26η Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Ζάμπιας κ.Ιωάννης τέλεσε το Μυστήριο της βαπτίσεως της μικρής Δήμητρας, τέκνο του Αντωνίου Λουράντου και της Έλενας-Ευανθίας Αργυριάδη στην Ιερά Μονή Μυρτιδιωτίσσης Κυθήρων.
Ο Σεβασμιώτατος που συνδέεται με πνευματικους και οικογενειακους δεσμούς με το ζεύγος Αντωνίου Λουράντου και της Έλενας-Ευανθίας Αργυριάδη είχε τελέσει προ δεκαετιας και το Μυστήριο του Γάμου τους.
Ο αείμνηστος πατέρας της Έλενας Αργυριάδη όταν υπηρετούσε ως Πρέσβης της Ελλάδος στη Ζιμπάμπουε(1993) , ο Σεβασμιώτατος είχε αναλάβει την πρώτη του αποστολή στην Αφρικανική ήπειρο (Χαράρε-Ζιμπάμπουε).
Σημειωτέον ότι ο αείμνηστος Δημήτριος Αργυριάδης διετέλεσε ως διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....