Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στην Μάνδρα των Μεγάρων

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μάνδρας Μεγάρων τελέσθηκε χτες  Τρισαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, προξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών του οικείου Μητροπολίτου και άγοντος τα ονοματήριά του
Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’.
Παρέστησαν εκπρόσωποι της Βουλής, ο Δήμαρχος και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Οργανώσεων, με παραδοσιακές στολές και πλήθος πιστών, τους οποίους καλωσόρισε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, αφού ανεφέρθη στην πίστη και την τόλμη των Μυροφόρων και στην προσφορά προς την Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τόνισε ότι όταν εορτάζουν οι Άγιοι, εορτάζουμε μαζί τους και όλοι οι πιστοί, γεγονός που μας γεμίζει χαρά πνευματική.
Ανεφέρθη τέλος στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, προς τον οποίο ευχήθηκε πολυχρόνια και καρποβριθή Αρχιερατεία.
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων πλαισιουμένης από την τοπική Φιλαρμονική, την οποία παρηκολούθησαν πολλοί πιστοί.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....