Τσαβούσογλου προς Ελλάδα – Κύπρο: Θα απαντήσουμε “στο πεδίο”, χαλάσαμε “ύπουλα σχέδια” στη Μεσόγειο

Ανεβάζει ξανά τους τόνους η Άγκυρα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει ότι η χώρα του θα απαντήσει “στο πεδίο” σε όποιον χρειαστεί και πως η Τουρκία “χάλασε” ύπουλα σχέδια στη Μεσόγειο.

“Στη Μεσόγειο εργαζόμαστε και προσπαθούμε για μια μόνιμη ειρήνη και δεν σταματάμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Τους χαλάσαμε τα ύπουλα σχέδια τους και θα συνεχίσουμε να τα χαλάμε. Αν χρειαστεί το κάνουμε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων αν χρειαστεί όμως και στο πεδίο. Είμαστε ικανοί για όλα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία.

Καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναγγείλει επανάληψη γεωτρήσεων στα τέλη Νοεμβρίου, αναμένεται έντονη κινητικότητα από την πλευρά της Άγκυρας το επόμενο διάστημα.

Στην Τουρκία επικρατεί έντονη ενόχληση για τις συστηματικές κινήσεις που φέρνουν την Ελλάδα πιο κοντά σε Γαλλία, Αίγυπτο, ΗΠΑ και Ισραήλ, γεγονός που αποτυπώνεται και στον τουρκικό Τύπο.

Η εφημερίδα karar γράφει στο πρωτοσέλιδό της: “Η Άγκυρα εκκένωσε και η Αθήνα γέμισε”. Φιλοξενεί δηλώσεις του τελευταίου πρέσβη της Τουρκίας στη Δαμασκό ο οποίος αναφέρει ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει πολύ στενές σχέσεις με Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, την ώρα που η Τουρκία ουσιαστικά εγκατέλειψε αυτές τις χώρες.

Η Hurriyet γράφει για τα ταξίδια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σχολιάζει ότι η Αθήνα επιχειρεί άνοιγμα στην Αφρική όπου βρίσκεται η Τουρκία.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....