Βιβλιοπαρουσίαση «Χρόνος …’22»

Η παρουσίαση του βιβλίου «Χρόνος…’22», που κυκλοφορήθηκε πρόσφατα από το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αφορμή τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στο Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης (Οικία των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Πλάκα, τηλ. : 2103248861).

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον εφηβικό μυθιστόρημα, της γνωστής συγγραφέως Ελένης Πουλημένου, Εκπαιδευτικού Φιλολόγου με ειδίκευση στην Παιδαγωγική-Ψυχολογία. Τoν σχεδιασμό του εξωφύλλου/οπισθοφύλλου πραγματοποίησε ο κ. Βησσαρίων Χαραλαμπίδης.

Την παρουσίαση του βιβλίου, με ευρύτερες αναφορές στη χρησιμότητα της εθνικής μνήμης ως μέσου αγωγής, θα πραγματοποιήσουν:

Βάιος Βαϊόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αγγελική Θ. Μαστρομιχαλάκη, Δρ. Φιλοσοφίας, Εκπαιδευτικός Συγγραφέας

Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας, Εκπαιδευτικός, Μουσικός Συγγραφέας

Το βιβλίο «Χρόνος…’22» έχει διαστάσεις 14χ21 εκ. και 230 σελίδες. Διατίθεται στο Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας. Για παραγγελίες υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2130184431 ή στο email: katixisi@neotita.gr.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η συγγραφέας του βιβλίου Ελένη Πουλημένου: Το μυθιστόρημα «Χρόνος…’22» είναι ένα απροσδόκητο ταξίδι στον χρόνο, με αφετηρία το 1922 και απόληξη το 2022. Οι συντεταγμένες του ταξιδιού είναι η Ελλάδα, από τη Σμύρνη του 1922 ως τον Πειραιά και την Αθήνα του 2022. Δύο έφηβοι, ο Πέτρος και η Ερατώ, φυγαδεύονται από τη Σμύρνη το 1922 για να γλιτώσουν από τις σφαγές. Ταξιδεύουν στον χρόνο και φτάνουν στον Πειραιά, το 2022. 100 χρόνια μετά, είναι ακόμη έφηβοι. Καλούνται, όμως, να προσαρμοστούν σε μια νέα εποχή που, σε αντίθεση με αυτούς, έχει αλλάξει πολύ.

Τι έχει μεταβληθεί μέσα σε μία αιωνιότητα; Τι παραμένει αναλλοίωτο; Τι μπορεί να προσφέρει το παλιό στο νέο; Αξίζει να αναμείξεις το παρελθόν με το παρόν για να φτιάξεις το μέλλον; Τι απαντούν οι δύο Μικρασιάτες έφηβοι σε όλα αυτά; Τι απαντούν οι σημερινοί έφηβοι; Τι απαντούν οι Έλληνες και τι ο κάθε Άνθρωπος;

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....