Βραδινή Συνεστίση Αρχιερατικής Περιφέρειας Δωρίδος

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε η Αρχιερατική Περιφέρεια Δωρίδος με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος  κ. Θεοκτίστου στις 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 8:00 μ.μ. στο κέντρο δεξιώσεων ΠΑΝΘΕΑ που βρίσκεται στην Μανάγουλη Δωρίδος.

Παρέστησαν στην εκδήλωση εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου  ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ενώ ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δωρίδος Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος έκανε την παρουσίαση και διεύθυνε το πρόγραμμα, ο Αντιδήμαρχος κος Ευσταθίου, καθηγητές του τοπικού σχολείου Ευπαλίου καθώς και είκοσι ιερείς μαζί με πιστούς από τα χωριά που διακονούν.

Η Βραδινή αυτή εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο πρόγραμμα, αφού περιείχε:

1ον  Την θεατρική Παράσταση “H ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ” που παρουσιάστηκε για 3η φορά (οι άλλες δύο ήταν στην σχολική μονάδα Ευπαλίου και στο Δημαρχείο Ιτέας) από την Νεανική Θεατρική Ομάδα νέων του ΓραφείουΝεότητας της Μητροπόλεώς μας.

2ον  Την Νεανική Μουσική Παρέα νέων της Μητροπόλεώς μας με Μικρασιατικά τραγούδια

3ον Πλούσιο Δείπνο με φαγητό, αναψυκτικά και κρασί

4ον Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα

5ον Λιγόλεπτες ομιλίες από τον Πρωτοσύγκελλο και τον Αρχιερατικό Επίτροπο.

Ο Πρωτοσύγκελλος τόνισε ότι η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό την στήριξη του Γραφείου Νεότητας το οποίο επιτελεί αξιόλογο Ποιμαντικό έργο καθώς τα παιδιά και οι νέοι αποτελούν το μέλλον του τόπου, αλλά και της Πατρίδας μας. Μίλησε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία στο οποίο είδε πολλές πόλεις από αυτές που τόνισαν τα παιδιά του Θεατρικού, αλλά λεπτομέρειες –όπως είπε- θα πει σε σχετικό βίντεο που θα παρουσιάσει από το κανάλι του στο You Tube https://www.youtube.com/user/GeronNektarios το οποίο να αναφέρουμε ότι είναι το μεγαλύτερο σε ακροαματικότητα Ελληνορθὀδοξο θρησκευτικό κανάλι παγκοσμίως!

Μίλησε προς όλους και είπε ότι στην Μικρά Ασία κάηκαν όλες οι Εκκλησίες των Αρμενίων και των Ελλήνων και πρώτα σκότωσαν τους επισκόπους και μετά τον λαό, όμως δεν πειράχτηκαν οι συναγωγές των Εβραίων ούτε οι Εκκλησίες των Καθολικών, Προτεσταντών κ.λπ. και ούτε έπαψαν έως και σήμερα να λειτουργούν. Κάηκαν οι συνοικίες (ο μαχαλάς στα τούρκικα) των Αρμενίων και των Ελλήνων, αλλά δεν πειράχτηκαν οι αντίστοιχες των Τούρκων, των Εβραίων, των Γάλλων, των Άγγλων και φυσικά δεν κάηκαν. Ότι ανήκε στην Ευρώπη δεν πειράχτηκε…

Ο λόγος της Εκδήλωσης ήταν, όπως τόνισε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, η “αδελφοποίηση” των ενοριών και χωριών μας, να νοιώθουμε αλλά και να βλέπουμε ο ένας τον άλλο, αφού ο Κορονοϊός μας αποξένωσε. Τόνισε επίσης ότι το έργο του ιερέα είναι τριπλό: α. Λειτουργικό (με τις ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία, την τέλεση Μυστηρίων), β. Διοικητικό (διοίκηση της ενορίας, υπογραφή εγγρράφων κ.λπ.) και γ. Ποιμαντικό (ομιλίες, εκδηλώσεις –όπως η σημερινή-, δράσεις, προσκυνηματικές εκδρομές κ.λπ.).

Ευχαρίστησε όλους τους συναδελφούς ιερείς, τους πιστούς που ήρθαν από τους μακρινούς Αγίους Πάντες, από την Αρτοτίνα, από το Δωρικό, από τους Πενταγιούς και άλλα μακρινά χωριά, ευχαρίστησε επίσης, τα παιδιά του θεατρικού, καθώς και την μουσική παρέα της Μητροπόλεώς μας, οι οποίες και μας ωφέλησαν και μας ψυχαγώγησαν!

Ήταν μια εκδήλωση που περιείχε “λίγο απ’ όλα”, θεατρική παράσταση, μουσική παρέα, φαγητό, χορό, εποικοδομητική ομιλία, ευχάριστη διάθεση και χαρούμενη διάθεση.

Ευχαριστούμε όλους τους ιερείς, καθώς και τους πιστούς που συμμετείχαν σε αυτή την ωραία εκδήλωση και ευχόμαστε με την Χάρη του Θεού να επαναληφθεί.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....