Ξεκινά ο τέταρτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων της Μητρόπολης Φλωρίνης

Δ’ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ 2022-2023

Η Ιερά Μητρόπολή Φλωρίνης , Πρεσπών και Εορδαίας και το Κέντρο Νεότητάς της «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» ανακοινώνουν την συνέχιση λειτουργίας ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας».

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023  ξεκινά ο τέταρτος κύκλος της Διαδικτυακής Σχολής Γονέων του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας». Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις (4) διαδικτυακές συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ.

«Γονείς είμαστε, λάθη κάνουμε, δεν υπάρχει δα και σχολή γονέων!» Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη φράση από τους γονείς μας και πόσες άραγε θα την πούμε εμείς στα δικά μας παιδιά; Κι όμως υπάρχει!

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

ü  Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.

ü  Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Πρόγραμμα Δ’ κύκλου:

Γενικός Συντονιστής: Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Εισηγητές:   Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης- Εκπαιδευτικός

Αναστασία Μωραϊτάκη – Ψυχοθεραπεύτρια

Μαρία Ξηρουχάκη – Ψυχολόγος

Μαρία Κουκοφίκη- Σχολική Κοινωνική Λειτουργός

Πρωτοπρ. π. Σταύρος Κοφινάς – Συγγραφέας, Ψυχοθεραπευτής

Συναντήσεις:

Παρασκευή 5 Μαΐου 18.00-20.00: 

Το διαζύγιο και η νέα μορφή της οικογένειας

Τρίτη 9 Μαΐου 18.00-20.00: 

Οι σχέσεις μεταξύ των συζύγων

Τρίτη 16 Μαΐου 18.00-20.00:  

Φαινόμενα βίας στο σχολικό περιβάλλον

Τρίτη 23 Μαϊου 18.00-20.00:  

Πένθος και ασθένεια μέσα στο γάμο

*Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε θερμά για την άμεση ενημέρωση μας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αποστολή γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος στο neotitaimfpe@gmail.com μέχρι καί τήν Τετάρτη 3 Μαΐου 2023. Κατόπιν θα δοθούν οδηγίες για την συμπλήρωση    της    Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλ.: 2385044792 & neotitaimfpe@gmail.com.   

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....