Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας στην Μελβούρνη

Οι εγγραφές για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας μόλις ξεκίνησαν. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Μάιο στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, εξεταστικό κέντρο Μελβούρνης, με κωδικό 61007.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας:

Το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας είναι ο μοναδικός κρατικός τίτλος πιστοποίησης ελληνομάθειας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων της Ελλάδος και αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος της ηλικίας τους την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις για το επίπεδο Α1 για παιδιά 8-12 ετών έχουν τα παιδιά αλλοδαπών, αλλογενών και ομογενών που είναι 8-12 ετών (έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος και δεν έχουν υπερβεί το 12ο την 31η Μαΐου του τρέχοντος έτους). Δεν υφίσταται άλλος ηλικιακός περιορισμός. Συστήνεται στους υποψηφίους ηλικίας κάτω των 16 ετών να μην επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις επιπέδου Β2, Γ1 και Γ2, γιατί το περιεχόμενο των εξεταστικών θεμάτων απαιτεί γνώσεις και εμπειρίες που δεν διαθέτουν οι μικρής ηλικίας υποψήφιοι.

Οι εγγραφές των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που είναι διαθέσιμο στο:

http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

Το περιβάλλον αυτό δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης  στην ηλεκτρονική αίτηση των εξετάσεων Μαΐου 2024 και στο ερωτηματολόγιο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική αίτηση, μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης & Βικτώριας, Level 3, 168 Lonsdale Street, Melbourne 3000 VIC.

Ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας: 1η Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου 2024.

Οι εξετάσεις για τα επίπεδα:

  • Α1 και Α2 θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου 2024,
  • Β2 και Γ1 θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαΐου 2024 και
  • Β1 και Γ2 θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαΐου 2024.

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα και τον τόπο διεξαγωγής των εξετάσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024 από τον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης  & Βικτώριας.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητη η καταβολή ενός αντιτίμου, αναλόγως του επιπέδου:


Επίπεδα A1, A2 και Β1: 150 AUD έκαστο.
Επίπεδα B2, Γ1 και Γ2: 165 AUD έκαστο.

(Ισοτιμία 25ης Ιανουαρίου 2024 Reserve Bank of Australia: 1 AUD = 0.6046 EUR).

Στοιχεία Τραπεζικού Λογαριασμού:

COMMONWEALTH BANK OF AUSTRALIA
Account Name:
Greek Orthodox Community of Melb & Vic
BSB: 063 023
Account Number: 1004 3624

Κατά τη διαδικασία πληρωμής πρέπει να αναγράψετε ως «Reference» τα αρχικά GLC, ακολουθούμενα από το πλήρες όνομα του υποψηφίου (π.χ. για υποψήφιο με όνομα Γιάννης Παπαδόπουλος, το Reference θα είναι: GLC-Giannis Papadopoulos). Μόλις η πληρωμή σας επιβεβαιωθεί, η εγγραφή σας θα είναι πλήρης. Παρακαλείσθε να κρατήσετε αποδεικτικό της τραπεζικής σας κατάθεσης έως ότου λάβετε επιβεβαίωση ολοκλήρωσης της εγγραφής από εμάς.

Δείγματα θεμάτων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα:

http://www.greeklanguage.gr/certification/node/12

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας και τα επίπεδα που είναι κατάλληλα για τους υποψηφίους μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.greeklanguage.gr/certification

 

 

πηγη vema aus

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....