Ξενάγηση εν πλω και θεμελίωση του Καθολικού υπό σύστασιν Μονής στην Επανομή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

Ο Πατριάρχης θεμελίωσε το Καθολικό υπό σύστασιν Μονής στην Επανομή

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες Τρίτη τέλεσε τον αγιασμό και κατέθεσε θεμέλιο λίθο στο Ιερό Καθολικό της υπό σύστασιν Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στην Επανομή.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Πατριάρχης αντιφώνησε καταλλήλως.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τους μοναχούς, τους οποίους αποκάλεσε «πνευματικά τέκνα» , επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επισκέφθηκε οκτώ φορές το ‘Αγιο Όρος και από καιρού εις καιρόν διάφορες μονές και σε άλλα μέρη – μεταξύ αυτών και την ομώνυμη μόνη της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά -για να ανανεώνεται πνευματικά και να αντλεί δυνάμεις και να συνεχίζει το ποιμαντορικό του έργο και πρόσθεσε: «Και προσπαθούν οι μοναχοί να κάνουν την εκκλησία μας, τη θρησκεία μας, την πίστη, κόσμον του κόσμου». «Όλα τα μοναστήρια είναι οάσεις στην έρημο του κόσμου, του εκκοσμικευμένου κόσμου» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.

 

 

 

 

Ξενάγηση εν πλω στην ακτογραμμή του δήμου Θερμαϊκού για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

 

 

Στα προσφυγικά νερά του Θερμαϊκού και των περιοχών Natura του δήμου ξεναγήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Επιβιβάστηκε από την προκυμαία στους Νέους Επιβάτες και έκανε όλη τη διαδρομή με το καραβάκι φτάνοντας στη Νέα Μηχανιώνα.

Ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε για τις ιδιαίτερα σημαντικές ζώνες της λιμνοθάλασσας Αγγελοχωρίου και Επανομής,  αλλά και για την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, μίλησε για τους πρώτους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και τη μεγάλη συγκίνηση των κατοίκων που υποδέχθηκαν τον πατριάρχη στα μέρη τους.

Ακολούθησε δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού στην Επανομή και στο οποίο το παρών έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου. Στο δείπνο παρακάθισαν ακόμα ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στελέχη της αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχοι, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, μητροπολίτες, ιερείς και αγιορείτες μοναχοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, και άλλοι.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....