Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Οδηγητρίας εκ της Ι.Μ. Ξενοφώντος στον Άγιο Νεκτάριο Χανίων

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού  Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίων πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023 η επίσημος υποδοχή της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Οδηγητρίας εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Το Ιερό Θησαύρισμα κόμισε αντιπροσωπεία Πατέρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος και την υποδέχθηκε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, ευλαβώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος  στα προπύλαια του Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική του Δήμου Χανίων.

 Στη συνέχεια τελέσθηκε Δοξολογία, όπου μετά το πέρας της ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως  Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου ,  ο οποίος αναρρώνει από μία δοκιμασία ασθενείας, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, την Αποστολή από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, τους Κληρικούς και το ευσεβές Εκκλησίασμα που  υποδέχτηκε την Παναγία την Οδηγήτρια με αγάπη και σεβασμό.

Στην συνέχεια ο Γέροντας  Δανιήλ από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος ομίλησε για την ευλογία της της Παναγίας, ενώ ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ευλογημένη πανήγυρη, μεταφέροντας και εκείνος τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου , ευχαριστώντας τον όμορο Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο, τις αρχές, τους άρχοντες, τους Κληρικούς, τους χορούς ιεροψαλτών και όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε Ασχιερατικός Εσπερινός προεξάσχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος στο τέλος της Ακολουθίας κήρυξε με λόγο Θεολογικό και επίκαιρο μιλώντας με λόγια πνευματικά και ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη , ευχόμενος του περαστικά και επιστροφή στις επάλξεις.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....