Κύπρος: Οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Πάφου και Ταμασού συγκροτούν το τριπρόσωπο

 

Το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου θα κληθεί να επιλέξει τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο, αποτελείται από τους Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιο, Πάφου κ. Γεώργιο και Ταμασού κ. Ησαΐα.

Αυτό προέκυψε από την εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, και αποτελεί το πρώτο από τα δύο στάδια της εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου στη Μεγαλόνησο.

Αναλυτικότερα, οι τρεις Μητροπολίτες έλαβαν κατά σειρά τα ακόλουθα ποσοστά: ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος 36,8%, ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος 18,39% και ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας 18,10% των ψήφων.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Χαριλάου, η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά, ενώ η συμμετοχή του λαού δεν ήταν αναμενόμενη, καθώς στις κάλπες προσήλθαν 165.750 πολίτες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 30,2% των εγγεγραμμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, τα μέλη της οποίας θα εκλέξουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μεταξύ των τριών Μητροπολιτών που συγκροτούν το τριπρόσωπο.

 

Δείτε τα αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών παγκύπρια και ανά αρχιερατική περιφέρεια:

Παγκύπρια

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ιερά Μητρόπολις Πάφου

Ιερά Μητρόπολις Κιτίου

Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού

Ιερά Μητρόπολις Μόρφου

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Ιερά Μητρόπολις Κύκκου και Τηλλυρίας

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....