Ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Φθιώτιδος στο 21ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο του ΕΣΥ

Στην όμορφη και ορεινή Αράχωβα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όπου κατόπιν προσκλήσεως της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κατόπιν κανονικής αδείας του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, συμμετείχε στο 21ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών κατέθεσε για πολλοστή φορά από δημόσιο βήμα, την ευγνωμοσύνη του και ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους «ιερείς με τα λευκά ράσα», τους ιατρούς και τους νοσηλευτές και το προσωπικό διακονίας όλων των δομών υγείας της πατρίδος μας, όπως συνηθίζει να τος αποκαλεί ο κ. Συμεών.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσα σε αδελφούς εν Χριστώ, οι οποίοι διακονούν τον ασθενή, διακονούν τον αδύναμο, διακονούν τον μοναχικό άνθρωπο, διότι κάθε άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στην ασθένεια αντιμετωπίζει ενώπιον του την μοναξιά και την απειλή του θανάτου.

Ως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να καταθέσω μία μεγάλη ευγνωμοσύνη, στο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της πατρίδας μας, απ’ όπου και αν μάχεται, είτε από τα Νοσοκομεία, είτε από τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας, είτε από τα Ιδιωτικά Ιατρεία, είτε από Μονάδες Φροντίδος Ηλικιωμένων, από τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, είτε από τους χώρους εργασίας, είτε από τους χώρους του πεζοδρομίου και των λαϊκών αγώνων, απ’ όπου και αν μάχεται το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό καταθέτω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μία μεγάλη ευγνωμοσύνη, μία μεγάλη ευλογία και μία μεγάλη συμπαράσταση στα πολλά και δίκαια αιτήματα, τα οποία έχει, γιατί δικαιούται από την Πολιτεία όχι επικοινωνιακό χειροκρότημα, αλλά έμπρακτο χειροκρότημα, όχι επικοινωνιακά tweets και αναρτήσεις άλλα μόνιμες θέσεις εργασίας, τις οποίες έχετε κερδίσει με την αγάπη, τον κόπο και την διακονία σας».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....