Ο Σεβ. Μητρ. Λαγκαδά στην Ορκωμοσία των Οπλιτών στην Άσσηρο

Το πρωί της Παρασκευής, 03 Δεκεμβρίου ε.έ., κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 34ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξιάρχου (ΠΖ) κ. Γεωργίου Καλαμποκά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, προέστη της Τελετής Ορκωμοσίας των Οπλιτών Θητείας της 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ.
Η Ορκωμοσία των νέων Οπλιτών, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Επιλάρχου Θωμά Προκοπίδη» που εδρεύει εις την περιοχή της Ασσήρου, τμηματικά σε δύο τελετές και σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, τηρώντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα εκ υγειονομικών αρχών μέτρα προστασίας λόγου της πανδημίας, παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Καράογλου, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως καθώς επίσης και συγγενών των νεοσυλλέκτων.
Την Ημερήσια Διαταγή του 507 ΜΚ Τάγματος Πεζικού ανέγνωσε ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Ιωάννης Σαββιρίδης, ενώ εκ μέρους του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., χαιρετισμό απεύθυνε ο Διοικητής της 34ης Ταξιαρχίας Πεζικού.
Προ της ενάρξεως της Τελετής της Ορκωμοσίας, ο Ταξίαρχος (ΠΖ) κ. Γεώργιος Καλαμποκάς, εδέχθη στο κτήριο Διοικήσεως της Ταξιαρχίας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, όπου και τον ενημέρωσε για την συνεχή προσπάθεια που γίνεται στην Μονάδα και στο Σώμα γενικότερα, ώστε να διατηρούνται πάντοτε σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ επισκέφτηκαν και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται εντός της Ταξιαρχίας.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτων, ευχαρίστησε τον κ. Ταξίαρχο, για την ευγενική του πρόσκληση να παραβρεθεί σήμερα στους χώρους της Ταξιαρχίας και να ενημερωθεί για το πλαίσιο δράσεων αυτής, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη και την αρωγή της τοπικής Εκκλησίας σε οποιαδήποτε ανάγκη ή πρόβλημα προκύψει, ώστε τόσο οι Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής μας, όσο και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, να συνεχίσουν να διατηρούν το υψηλό φρόνημα και την αποτελεσματικότητα που τις διακρίνει ώστε να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο τους, προς όφελος του Γένους μας.
Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: Ορκωμοσία Οπλιτών

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....