Το μήνυμα της Κυριακής από τον Σεβ. Μητρ. Δημητριάδος

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Ι’ Κυριακής του Λουκά, 5 Δεκεμβρίου 2021.

“Ο αρχισυνάγωγος της ευαγγελικής περικοπής θεωρεί νόμιμο να αποτρέψει τους ανθρώπους να θεραπεύονται την ημέρα του Σαββάτου, που είναι ημέρα αργίας. Και ο Χριστός κατακεραυνώνει την υποκρισία, το πάθος, την εμπάθεια, τη ζήλια και δείχνει πόσο πρέπει να ξεχωρίζουμε το γράμμα του Νόμου από την ουσία, και η ουσία είναι η Αγάπη που ο Θεός εκφράζει για τον κάθε άνθρωπο.

Ο Χριστός ήρθε για όλους τους ανθρώπους, για να θεραπεύσει τις ψυχές και τα σώματα κι εμείς πολλές φορές αξιοποιώντας νόμους και κανόνες αποτρέπουμε τους ανθρώπους να νιώσουνε αυτή τη στοργή και την αγάπη του Χριστού μέσα στην Εκκλησία.

 Πόση ευθύνη φέρουμε και πόσο πρέπει να γίνουμε εκφραστές αυτής της αγάπης, ιδιαίτερα στις ημέρες μας γιατί, τηρώντας ίσως κάποιους “κανόνες και νόμους” σε εισαγωγικά, γινόμαστε και εμείς υποκριτές όπως ο αρχισυνάγωγος της ευαγγελικής περικοπής”.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....