Τη μνήμη των τριών προκατόχων του Αρχιερέων, Νικολάου, Δαμασκηνού και Αμβροσίου τίμησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

Τη μνήμη των τριών προκατόχων του μακαριστών Μητροπολιτών Φθιώτιδος Νικολάου, Δαμασκηνού και Αμβροσίου τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 με Αρχιερατικό Μνημόσυνο, το οποίο και ετέλεσε στον παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Τέτοιες ημέρες για σχεδόν ένα αιώνα οι προκάτοχοί μου εόρταζαν τα ονομαστήριά τους, τόσο ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Αμβρόσιος, την 7η Δεκεμβρίου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Δαμασκηνός την 4η Δεκεμβρίου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος και άμεσα προκάτοχός μου κυρός Νικόλαος την 6η Δεκεμβρίου, γι αυτό κάθε χρόνο την Κυριακή, που είναι κοντά σε αυτές τις εορτές την αφιερώνω στη μνήμη των τριών προκατόχων μου, πέρα από την ημέρα της κοιμήσεως τους.

Σήμερα τελούμε το μνημόσυνο σε αυτό τον Ιερό Ναό, του Αγίου Νικολάου, ο οποίος αποτελούσε την έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ζητουνίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και είναι ο παλαιός Μητροπολιτικός Ναός.

Να έχουμε την ευχή τους και την ευλογία τους. Καθημερινά επικοινωνώ καρδιακά και μυστηριακά μαζί τους, αντλώ δύναμη από το έργο τους, την παρακαταθήκη τους και δοξάζω τον Θεό που γίνομαι και εγώ κρίκος αυτής της αλυσίδας και δρομέας αυτής της όμορφης πνευματικής σκυταλοδρομίας».

Ακολούθως ο κ. Συμεών μετέβη στο Κοιμητήριο της Παναγίας της Ξηριώτισσας στη Λαμία, όπου ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Δαμασκηνού, συνοδευόμενος από την Αγία Καθηγουμένη και Γερόντισσα μοναχή Χαριτίνη, η οποία διηκόνισε τον μακαριστό Δαμασκηνό με αγάπη και αυταπάρνηση 50 και πλέον έτη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετέβη και στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος και αμέσου προκατόχου του κυρού Νικολάου, προαναγγέλλοντας ότι τον Ιούλιο του 2022 η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος θα διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων μνήμης επί τη συμπληρώσει τριών ετών από την εκδημία του μακαριστού Ιεράρχου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....