Μητροπολίτης Δημητριάδος : “Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για βοήθεια στους πληγέντες από τους σεισμούς”

Παρακολουθήστε το δίλεπτο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, από τη χιονισμένη Άλλη Μεριά, στις παρυφές του Πηλίου, κάνοντας έκκληση για να συνδράμουμε όλοι, τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές στη Συρία και στην Τουρκία.

“Χαίρετε. Ομολογουμένως δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο τα 25 χρόνια που είμαι εδώ στην περιοχή του Βόλου, στο όμορφο Πήλιο. Είναι μιά μοναδική εμπειρία αυτή η χιονόπτωση η οποία πλέον αλλάζει κυριολεκτικά όλο το περιβάλλον. Είναι μιά εμπειρία να έχουμε αυτή την εικόνα και ταυτόχρονα αυτόν τον τρόπο. Ο Θεός μας δίνει να κατανοούμε το μεγαλείο της φύσεως, να νιώθουμε τι σημαίνει αυτό που μας έχει δωρίσει. Είναι όντως εντυπωσιακό. Είναι μια στιγμή που κανείς κρατάει στη μνήμη του και εμείς εδώ, στις παρυφές του Πηλίου, στην περιοχή που λέγεται Άλλη Μεριά, βιώνουμε σήμερα αυτή την χιονόπτωση που έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι βέβαια κάτι παροδικό, αλλά για την ώρα είναι αυτό που μας κάνει να αναφωνούμε: “Ως θαυμαστά τα έργα Σου Κύριε”. Είναι ένα μεγαλείο εμπειρίας και ζωής, είναι μία όμορφη στιγμή. Ταυτόχρονα ας σκεφθούμε και σκεφτόμαστε τους ανθρώπους εκεί στην Τουρκία και στη Συρία. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για βοήθεια. Η Εκκλησία της Ελλάδος, με συντονισμό από την Ιερά Σύνοδο, θα συγκεντρώσει είδη απ’όλες τις μητροπόλεις. Ο “Εσταυρωμένος” η δική μας προσπάθεια εδώ στο Βόλο, ετοιμάζει ήδη ένα φορτηγό που θα το φέρουμε εκεί όπου θα μας πουν για να προστεθεί στη μεγάλη βοήθεια της Ελλάδος προς την Τουρκία και τη Συρία. Σε δυό λαούς που υποφέρουν και θα πρέπει ο καθένας μας, να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να έρθουμε συμπαραστάτες στον μεγάλο τους πόνο. Χαίρετε.”

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, ανταποκρινόμενη στην επείγουσα έκκληση του υπ’αριθμ. 603/08-02-2023 Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα την: «Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας», καλεί όλους να συνδράμουν στη συγκέντρωση των παρακάτω ειδών, προκειμένου να αποσταλούν στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στις περιοχές της Συρίας και της Τουρκίας.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

1.Καινούρια κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα)

2. Εμφιαλωμένο νερό

3. Γάλα μακράς διαρκείας

4. Ζυμαρικά

5. Ρύζι και

6. Όσπρια

Όλα τα είδη θα συγκεντρώνονται σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, από την Κυριακή 12 έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023.

Ας προσφέρουμε αγάπη, ας χαρίσουμε ελπίδα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....