Διεπιστημονικό Σεμινάριο Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα

Η τοπική  Εκκλησία δημιουργεί σταθερά ευκαιρίες επιστημονικού διαλόγου, ουσιαστικής επικοινωνίας και ολόπλευρης καλλιέργειας για τους νέους ανθρώπους, ακόμη και μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. Έτσι, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το διεπιστημονικό σεμινάριο, με τίτλο: «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα», προσκαλώντας εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, νέους επιστήμονες, κληρικούς και γενικά κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν σε αυτό.

Οι συνολικά δεκαπέντε (15) εισηγήσεις – παρουσιάσεις των πεπειραμένων και καταξιωμένων ομιλητών καλύπτουν έναν ευρύ κύκλο επιστημονικών πεδίων και σχετίζονται με τον θεματικό άξονα: «Από το ’21 στο ‘22». Συνδυάζουν δηλαδή τις δύο επετείους που τιμά και γιορτάζει ο Ελληνισμός, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Έξοδο και Καταστροφή, διερευνώντας το ιστορικό πλαίσιο και το κοινωνικό περιβάλλον των δύο αυτών ιστορικών σταθμών, καθώς και άλλα συναφή και σημαντικά ζητήματα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η αναδίφηση στην ιστορική και κοινωνική διαδρομή του τόπου και του έθνους μας, η ουσιαστική κατανόηση επιμέρους πτυχών της, η ανάδειξη και εκτίμηση του πλούσιου πολιτισμικού μας αποθέματος, αλλά και η αναζήτηση τρόπων για την περαιτέρω μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που θα αποκτηθεί στον περίγυρό μας –από τους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές κ.ο.κ.

Το σεμινάριο αρχίζει την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί, συν Θεώ, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022.

Τόσο για λόγους πρόληψης της περαιτέρω διασποράς του νέου κορωνοϊού Covid-19 όσο και προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι και εκτός Λευκάδος, οι συναντήσεις θα διεξαχθούν διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο:https://us02web.zoom.us/j/9869354099 , ο οποίος θα παραμένει σταθερός σε όλες τις συναντήσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο «Κέντρο Νεότητας» της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 2645022415, εσ.: 22 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr – Messenger: Κέντρο Νεότητας) και τον Διευθυντή αυτού, π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη (τηλ.: 6974795265 – e-mail: fr.ioannikios@yahoo.gr).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....