Η εκπροσώπηση της Ι.Μ. Νεαπόλεως στο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 -με την ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Βαρνάβα-η Μητρόπολή της Δ. Θεσσαλονίκης  εκπροσωπήθηκε από στελέχη της στο Πανελλήνιο Συνέδριο κατηχητών που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Το συνέδριο φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και είχε θέμα «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρουσιάσεις των εισηγητών:

Α) «Ενδεικτικά προαπαιτούμενα για μια διδασκαλία της Επανάστασης του 1821 στο σχολείο» από τον κ. Αντώνιο Σμυρναίο, Καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσω διαδικτύου,

Β) «Η έννοια του διαχρονικού μηνύματος της Χριστιανικής «συν-αντίληψης». Το σήμερα προέρχεται από το χθες και το αύριο θα προέλθει από το σήμερα» από τον κ. Λαυρέντιο Δελασσούδα, Ομότιμο Καθηγητή Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ, μέσω διαδικτύου.

Γ)  «Η μουσική και η Διδασκαλία της στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» από την κ. Σεβαστή Μαζέρα –Μάμαλη, Δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας, τ. Διδάσκουσα στην ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων, Ιδρύτρια και Δομεστίκαινα Χορού Ψαλτριών «ΑΔΟΥΣΑΙ», Καθηγήτρια Μουσικής δια ζώσης,

Δ) «Νεομάρτυρες: Η συμβολή τους στην αναγέννηση της πνευματικής ελευθερίας και στην Επανάσταση του Γένους» από τον κ. Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητή ΑΠΘ, πρώην Κοσμήτορα Θεολογικής Σχολής, δια ζώσης.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και συζήτηση.

Πριν την αναχώρηση τους οι Σύνεδροι – Εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων επισκέφθηκαν το Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στη Λαμία.

Εκ του Ιδρύματος Νεότητας της Ι. Μ. Ν. κ Στ.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....